Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Най-новото попълнение сред актуалните модели на Huawei – Mate 10 lite, изкушава българските потребители от няколко седмици с безпрецедентна за своя ценови клас комбинация от 8-ядрен процесор, 5,9” FullView дисплей, двойна основна и двойна селфи камера с тонираща светкавица. Големите дисплеи в компактно тяло с пропорции 18:9 (2:1) са една от водещите технологични тенденции за тази година. Разработчиците на Huawei отговарят подобаващо и в Mate 10 lite получаваме ергономичен корпус с голям дисплей, показващ повече информация и предлагащ изключително изживяване в разнообразни ситуации.

Технологията Huawei FullView
5,9-инчовият FullView дисплей е част от елегантния дизайн на смартфона с изцяло метален корпус, екран с 2,5D стъкло и профил от едва 7,5 мм. Той има значително редуцирани рамки – горната е с 31%, а долната с 36% по-малка от тези на повечето 5,5-инчови устройства, което предоставя 5,9-инчов екран в корпус с техните размери. Дисплеят на Mate 10 lite заема цели 83% от предния панел, което е с около 10% по-високо от референтните 5,5-инчови модели. 5,9-инчовият диагонал е на дисплей с пропорции на страните 18:9 – по-издължен от моделите с 16:9 дисплеи, а това, заедно с ергономичния дизайн от плавно преливащи форми, осигурява изключително удобен и стабилен захват дори с една ръка.

Усъвършенствано визуално преживяване
Екранът на Mate 10 lite е с FHD+ (1080x2160) резолюция с голяма пикселна гъстота (407 ppi) благодарение на която изображенията са изключително ясни и детайлни. Имаме дори възможността да използваме екрана в съотношение 16:9 с черни рамки или авто настройка, което е особено полезно при гейминг. Можем спокойно да гледаме филм с перфектно качество на устройство, което едновременно се побира в джоба, но е и достатъчно голямо, за да не ни лишава от пълноценното визуално удоволствие. При това визията се допълва от висококачествения звук на аудио системата Huawei Histen. Благодарение на 6 новаторски алгоритъма, тя възпроизвежда наситен и качествен 3D звук при гледането на видео и при гейминг.

Дисплеят на Mate 10 lite показва с 12,5% повече информация спрямо стандартните 5,5-инчови екрани. Тези 12,5% са ключови, за да виждаме пълните снимки и клипове в социалните мрежи, повече икони от менюто и повече редове от текстовите файлове и като цяло да скролваме по-малко, за да стигнем до това, което ни интересува. За тези, които имат навика да четат от телефона си, големият дисплей е ключово предимство, а тук то се допълва от усъвършенстваната система eye comfort. Когато е активна, тя филтрира 450nm вълна на синята светлина, грижи се за минималната необходима яркост на дисплея, за да четете удобно, и разчита на независим чипсет за управление на осветеността. Много лесно можете да си направите и график кога да е активна или бързо да я включвате и изключвате, за да се радвате на максимално жива мултимедия с ярки и естествени цветове и спокойни мигове с електронните книги.

Split screen режим
Ако сме отворили едновременно две приложения в режима split screen, всяко от тях получава повече пространство, което увеличава продуктивността ни. Мултитаскингът вече не изглежда непосилна задача, а лесен и приятен начин, по който успяваме да свършим както работни, така и лични задачи благодарение на 8-ядрения процесор Kirin 659, 4GB RAM и 64GB вътрешна памет. В свободното време, докато гледаме видео например, можем да пишем на приятел в другия отворен прозорец и да виждаме повече редове от разговора ни, ако съответните приложения поддържат въпросния режим. Улеснението е видимо и когато искаме да копираме съдържание от един източник и да го споделим чрез друг. Бързо и лесно копираме линкове към някоя интересна статия, нова песен или контакти и служебни мейли, като през цялото време виждаме и двата отворени прозореца, с които работим.

Големият дисплей ни стимулира за повече активности през телефона, което изисква и добро захранване. Mate 10 lite разполага с батерия с капацитет 3340 mAh, която е оптимизирана за двудневна автономна работа при слабо натоварване и повече от ден при интензивно. Тя е гарант за изключителното преживяване пред дисплея на този атрактивен ценово и визуално модел, който вече се продава в търговската мрежа в златисто, синьо и черно.