OnePlus 5 и 5T не могат да показват видео от Netflix в HD

OnePlus 5 и 5T не могат да показват видео от Netflix в HD

OnePlus 5T може и да има голям 18:9 дисплей, но се оказва, че потребителите на телефона не могат да се възползват напълно от неговите възможности при ползване на услуги за стрийминг на видео като Netflix, Amazon Prime и Google Play Movies, защото няма да получат изображение с HD резолюция. Оказва се, че устройството не поддържа Widevine Level 1 DRM, което се изисква от много услуги, за да изпратят към телефона HD картина.

Смартфонът и неговият предшественик OnePlus 5 поддържат само Widevine Level 3, което ограничава резолюцията при стрийминг до SD. Казусът се разисква във форумите на компанията, която е потвърдила за The Verge, че ще добави към 5T поддръжка за Widevine Level 1 с бъдещ ъпдейт, но засега не е ясно кога ще излезе и защо тази функционалност е била пропусната първоначално.

Източник: The Verge, OnePlus

 • S7 edge е с L1
  D0N4T3LL0
 • [Quote]За какво вие е и YouTube ап[/Quote] Например за да CAST-ваме директно на Смарт ТВ :D
  Blue Sky
 • Свалете си DRM Info и ще ви покаже, дали сте с L3 или 1. Не знам при условие, че има толкова апове с HD стрийминг (като се започне с Kodi), какъв чак толкова е този проблем. Не всичко е 2-3 ограничени апа със специални разрешения от доставчика. За какво вие е и YouTube ап, като на мобилен браузър в десктоп режим може да си гледате на 1440p+. На мен ми беше любопитно да гледам видео самплите на X от ревюто тук в максимална резолюция (2160p) на иначе L3-телефона ми в момента.
  MEnergy
 • Да, бе, китайският производител бил виновен, че разработчиците на приложенията са заключили резолюцията. Я се стегнете! Поне за YouTube има модове, които зае*ават ограничението, ако има такова...
  tzincbg
 • Pixel 2 май също е в кюпа.
  sladyrko
 • И после като ви казваме, че ползвате китайски боклуци, се обиждате... :S
  Blue Sky