Камерафоните са навсякъде

Камерафоните са навсякъде
Според ново проучване на маркетинговата компания Lyra Research - водещия източник на информация, свързана с фотографската индустрия, в момента камерафоните са най-разпространеното средство в света за правене на цифрови снимки. Не е изненадващо, че общият брой на снабдените с камери телефони вече надхвърля количеството на филмови и цифрови фотоапарати, взети заедно. Според компанията броят на използваните камерафони ще надхвърли 850 милиона броя през тази година, като се очаква тази цифра да достигне 1.5 милиарда през 2010 година. В тази връзка съвсем не са безпочвени скорошните твърдения на Nokia, че финландската компания е най-големият производител на цифрови фотоапарати (визирайки обема на продадени камерафони) в света.

 • Тези "новини" ще са актуални след няколко години , но не и сега . Направи сравнение на снимките от твоята маниакално розовееща марка с този апарат http://mobilebulgaria.com/cameras/view.php?id=147 и ще разбереш , че са много по-назаде и сравнение не може да има . За мен камерата на телефона е само за любителски снимки , когато не си носиш апарата , но за качество на снимане никой телефон не може да се мери с дигиталния фотоапарат .
  centur
 • Съвсем не мисля,че точно но Nokia се дължи налаганета на камерафоните като средство за снимане.Гова,че продават най-голямо количество мобилни нелефони съвсем не е показател. Това може да го твърди само някой като скъпия ми аполончо :))))))
  Ironman
 • виж ся фалират малките производители, както се случва и при мобилните фирми тва няма никво значение, а непрентенциозните потребители да не обесняват че камерофоните снимали толкова хубаво колкото цифров фотоапарат,защото има още много време да ги настигнат
  afterlife
 • може и да не направят, но хората без претенции започват да ги предпочитат. защо мислиш е тази мегапикселова надпревара? и защо масово фалират производителите на фотоапарати?
  chilko
 • ...и снимкат като цифров фотоапарат :))) така вземи един нокиа н73(твойта любов) или н93 и един фотоапарат Canon IXSUS 60 или pentax e10(по-слаб апарат за твое улеснение) , направи по една снимка и установи че телефоните в близките 2-3 години няма да направят по-хубава снимка от фотоапарат
  afterlife
 • Ох Боже абе ти не четеш ли новините в Мобиле centurione? ? http://mobilebulgaria.com/news/view.php?id=4088 аре чети и се учи кой телефони са най продавани и снимкат като цифров фотоапарат :)))
  apolon25
 • Да, точно така, а тази част от инженерите на Nikon и Canon, която не се самоубие поради отчаяние от безработица, дружно ще подаде молби за работа в Нокиа, абсолютно си прав!!! :-)
  г-н Двутактов
 • Хахаха , по-голяма безмислица не бях чувал до момента : "че финландската компания е най-големият производител на цифрови фотоапарати в света." Стига с тези изблици на маниакалност към една ш*бана марка , която струва винаги с 300 - 400 лв. повече и не предлага нищо друго освен симбиан .
  centur
 • о да!!!:)тя тая нокия прави супер снимки почти равни на цифров фотоапарат!!!!!
  www.spirit