Камерата на Huawei Mate 20 ще предлага интересни режими за снимки

От XDA Developers са успели да се сдобият с интерфейса EMUI 9, който ще дебютира с Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro. Двата фаблета ще бъдат представени на 16 октомври, а версията на изтеклия фърмуер е с дата 13 септември. От анализа на кода могат да се направят и някои заключения за режимите на снимане, които ще бъдат налични в новите устройства на Huawei.

Първият нов режим е за подводни снимки. Според описанието му той трябва да спомогне за заснемането на ясни изображения под вода. Натискане на бутона за усилване на звука на телефона заснема видео, а този за намаляване прави снимка. Включването и изключването на камерата става чрез бутона за включване, а излизането от режима става и чрез натискане и задържане на бутона върху екрана.

Всичко това обаче трябва да се прави през специален водоустойчив калъф, какъвто ще се предлага и от Huawei. Компанията изрично предупреждава, че всички повреди, причинени от неспазването на инструкциите, няма да се покрият от гаранцията. Засега не е ясно дали функцията ще дебютира с Mate 20 или ще дойде по-късно. Съществуването на този режим беше подкрепено и от нов видео тийзър за китайския пазар, който можете да видите под текста.

Втората новост е свързана с изкуствения интелект и се нарича AI Cinema. Тя е очаквана, защото още при представянето на чипсета Kirin 980 бе поставен специален акцент върху двойния NPU чип в него, който трябва да подпомага именно такива задачи. От анализа на софтуера става ясно, че AI Cinema ще позволява използването на различни филтри за ефекти в реално време при записа на видео.

Друг нов режим е AI Zoom, за който обаче няма много информация в разгледаната версия на софтуера. Добавката ще се грижи за мащабирането на видеото при снимане, така че обектите да са винаги центрирани. От наличното се разбира, че за да работи AI Zoom, трябва да се записва видео с резолюция поне 1080p, трябва да е активиран режима AI Cinema и да е изключен този за разкрасяване.

При Mate 20 и Mate 20 Pro популярните боке ефекти ще са налични и при записа на видео със специалния нов режим Video Bokeh. От софтуера става ясно, че Huawei ще предложи голямо разнообразие от боке ефекти за светлините във фона - например пеперуди, звезди, ноти, сърца, кръгове и други.

Източник: XDA Developers