Камерата на Huawei P10 получи 87 точки в тестовете на DxOMark

Броени дни след премиерата в рамките на мобилния конгрес Huawei P10 премина през тестовете на DxOMark, които проверяват как се представя камерата на устройството при записа на снимки и видео. Смартфонът получава оценка от 87 точки, която го нарежда до Moto Z Force Droid, Samsung Galaxy S6 edge+, Sony Xperia XZ и Sony Xperia Z5, но след HTC 10, Samsung Galaxy S7 edge и Sony Xperia X Performance с 88 точки и Google Pixel, който е на върха с 89 точки. Huawei P10 има двойна основна камера, която е подобна на тази в Mate 9, и е интересно, че фаблетът на китайците е оценен с 85 точки. Иначе миналогодишният флагман Huawei P9 е получил 80 точки.

От DxOMark посочват, че оценката 88 точки във фотографско отношение е отлично постижение, което се дължи на добрата експозиция във всички условия и доброто цветопредаване с коректен баланс на бялото. Детайлите и текстурата също се запазват много добре, а системата за автофокус работи бързо и точно. Възможностите за запис на видео получават оценка 84 точки, а от компанията изтъкват осигуряването на добра експозиция и динамичен диапазон и на точен баланс на бялото. Смартфонът записва видео с много детайли и текстура, а в допълнение и автофокусът се представя много добре.

Източник: DxOMark

 • Наскоро гледах в тубата един клип за сравнението на камерите между LG G6 и iPhone 7 plus. Такова нещо досега не бях виждал. Все едно бяха с едни и същи камери. Снимки и видео като клонинги. Много близки нюанси.
  LegolasElf
 • Разликата е по-малко от половин стъпка, както и да го гледаш. :)
  muamamu1
 • В случая между f/2.2 и f/1.8 разликата изобщо не е малка.
  bladyy
 • ...а би трябвало да я тестват и нея и след като размаже всички конкуренти, потребителите да се насочат към този модел (тези потребители, които държат да получат най-добрата камера, разбира се). Хем добри продажби, хем апарата е по-скъп от чистата P10. пп. Другото, което е редно, според мен, е да направят сравнителни тестове с тези модели, които са представени сега на конгреса, а не да правят мешана скара с нови модели, по-стари и т.н.
  algor
 • По-малко от половин стъпка в апертурата едва ли ще предложи кой знае какво отгоре. :)
  muamamu1
 • [Quote]DxOMark не е обективен сайт. [/Quote] "Не е обективен" може да важи за някой блогър, но когато говорим за DxOMark изразът следва да бъде "платени драскачи и откровени лъжци". С годините в тоя сайт съм видял толкова нагли лъжи и измами в статиите, че изключително рядко го отварям и го правя само за да видя коментарите на потребителите за някой конкретен хардуер... А относно камерата на Р10 има написани глупости в сайта, но поне е на реалното си място в списъка- веднага зад S7. Надали обаче ще посмеят да тестват Р10+, че с неговата f/1.8 китаеца като нищо ще размаже всички...
  miIho
 • Хубавo Nokia 808 може да снима, ама за мен добрата камера не опира само до това какъв най-добър кадър може да направи. Старите камери са бавни, трябват наколко секунди да стартираш приложението, после време да фокусира, после минава време от натискането на копчето до реалното заснемане, после трябва пак да изчакаш някоя друга секунда преди на направиш следваща снимка... и вече може да си изпуснал момента. За това аз определено предпочитам една нова камера, която реагира мигновено пред 808.
  board
 • Сега разгледах разни снимки, които са правени със 808 и мога смело да кажа, че си личи, че това е технология на няколко години. Цветовете са що-годе добри, да, но в добре осветени условия бели стени, коли и какво ли не бива преекспонирано до невероятни стойности. Освен това за 41MP-ов сензор определено няма достатъчно детайл. Иначе Pixel-ите са високо в класацията, не защото разполагат с най-силният хардуер, а защото имат невероятни алгоритми за заснемане на доста добри снимки. И се получава доста успешно при тях. При сталите им модели няма сила, която да изчисти шума вечер.
  muamamu1
 • Платени сайтове. Издържат се с реклама. Който плати повече получава първо място. Може и да са на ротационен принцип... Да бяха сложили поне Р10+, който е с f/1.8 за разлика от малкия, който е с f/2...
  Вито
 • DxOMark не е обективен сайт. Никога не са тествали Лумиа 930 и 950/950XL - телефони с отлични фото възможности по всички стандарти. Дори да са го направили, не показват резултатите. Форумите им изобилстват от питания защо... Телефон номер 1 в DxOMark е Google Pixel - в коментарите се вижда че резултатие са субективни и телефона отстъпва по хардуер и възможности пред Галакси, Айфон и Лумия. Оценката явно включва и неявни фактори като популярност на производителя, дори парите платени на DxOMark за тази реклама. Най-интересни са коментарите под ревютата, където истински хора пишат своите бележки за възможностите на телефона. От там се вижда дали наистина е добър.
  npet
 • Не знам да имат практика да осъвременяват точките си след време... Те дори не оцениха навремето Lumia 950 ... за какво да говорим повече. Nokia 808 и до момента прави едни от най-натуралните снимки - и е с мижави точки. Така че който иска да им вярва, аз вярвам на нормални тестове и собствени снимки. :)
  abando
 • Не знаех, че камерата на Нокия 930 получава всеки месец ъпдейти ! Това е страхотно! В каква насока се развива! Защо това не се отразява във DxOMark примерно! (yes)
  kan4oto72
 • Не виждам каква беше връзката но, Nokia Lumia 930 си получава ъпдейти всеки месец. Освен това ще продължи да получава ъпдейти още 2 години .
  abando
 • Каква е разликата в камерите между S6 edge+ и S6 edge ?
  бай иван
 • Нокиа са със стар софтуер ! Нокия 808 заслужаваше ъпдейти поне всяка година ... примерно .! Също Нокия 930....! Докато камерата на П9 е страхотия , явно П10 ще е поне ниво нагоре !
  kan4oto72