Камерата на Nokia 9 PureView няма да получи нощен режим

Камерата на Nokia 9 PureView няма да получи нощен режим

Смартфонът Nokia 9 PureView предлага основна камера с 5 сензора и иновативен начин на работа, който обещава получаването на снимки с разширен динамичен диапазон. След старта на продажбите на устройството камерата получи ъпдейти с допълнителни оптимизации, които отстраниха някои от наличните бъгове и подобриха работата й, но потребителите продължиха да се надяват, че смартфонът ще се сдобие и със специализиран нощен режим, с какъвто разполагат други телефони на компанията.

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

За жалост, това няма да стане според продуктовия мениджър Юхо Сарвикас. В отговор на запитване в Twitter той отговаря, че такъв режим не е предвиден за Nokia 9 PureView, а причината е достатъчно основателна. Според него заради специфичния дизайн на системата на камерата и сливането на кадри от различните сензори, които тя прави, не е възможно да се приложи алгоритъм за снимане при намалена осветеност.

Сарвикас препоръчва на потребителите, които не са доволни от получените JPEG кадри, да снимат в RAW и след това да редактират получените .dng файлове в Lightroom. Разбира се, притежателите на телефона могат да разчитат и на Pro режима, който осигурява множество възможности за промяна на параметрите на снимане и може да помогне за създаване на добри снимки при намалена осветеност.