Камерата на Nokia 9 PureView няма да получи нощен режим

Камерата на Nokia 9 PureView няма да получи нощен режим

Смартфонът Nokia 9 PureView предлага основна камера с 5 сензора и иновативен начин на работа, който обещава получаването на снимки с разширен динамичен диапазон. След старта на продажбите на устройството камерата получи ъпдейти с допълнителни оптимизации, които отстраниха някои от наличните бъгове и подобриха работата й, но потребителите продължиха да се надяват, че смартфонът ще се сдобие и със специализиран нощен режим, с какъвто разполагат други телефони на компанията.

За жалост, това няма да стане според продуктовия мениджър Юхо Сарвикас. В отговор на запитване в Twitter той отговаря, че такъв режим не е предвиден за Nokia 9 PureView, а причината е достатъчно основателна. Според него заради специфичния дизайн на системата на камерата и сливането на кадри от различните сензори, които тя прави, не е възможно да се приложи алгоритъм за снимане при намалена осветеност.

Сарвикас препоръчва на потребителите, които не са доволни от получените JPEG кадри, да снимат в RAW и след това да редактират получените .dng файлове в Lightroom. Разбира се, притежателите на телефона могат да разчитат и на Pro режима, който осигурява множество възможности за промяна на параметрите на снимане и може да помогне за създаване на добри снимки при намалена осветеност.