Камерата на Samsung Galaxy Note8 на върха в класацията на DxOMark

Камерата на Samsung Galaxy Note8 на върха в класацията на DxOMark

Наскоро iPhone 8 и iPhone 8 Plus успяха да заемат първите места в престижната класация на DxOMark, която оценява фотографските качества на камерафоните, но превъзходството на Apple не продължи дълго. Устройствата бяха догонени от дългоочаквания фаблет Samsung Galaxy Note8, чиито продажби в световен мащаб започнаха в края на миналия месец. В интерес на истината телефонът на корейската компания изравни постижението на iPhone 8 Plus, като постигна краен резултат от 94 точки, но го изпреварва във фотографската част, в която има 100 точки спрямо 96 за модела на Apple. Това прави Galaxy Note8 първия смартфон със 100 точки във фотографската част от тестовете.

Препоръчани оферти

В същото време iPhone 8 Plus има по-висок резултат в категорията за видео – 89 точки, спрямо 84 за Galaxy Note8. Засега в това отношение лидер е Google Pixel с 91 точки, а HTC U11 е с 89. Пълният тест може да бъде намерен в сайта на DxOMark, но накратко устройството на Samsung дръпва напред по отношение на автофокус (94 срещу 74) и приближение (66 срещу 51). DxOMark посочва, че Galaxy Note8 осигурява най-доброто приближение (отлично представяне до 4х) сред тестваните устройства, а освен това и светкавицата се представя много добре. Сред другите плюсове на телефона са посочени голямото количество уловени детайли при ярка осветеност и при снимане на закрито и постигането на ярки и живи цветове.

Сред минусите са ограничен динамичен диапазон, работата на боке режима и някои нередности при определяне баланса на бялото. При видео тестовете се изтъква доброто цветопредаване и определяне на баланса на бялото, добрата експозиция, бърз автофокус, добро подтискане на шума в различни условия и добрата стабилизация. Като минуси се посочват липсата на следящ автофокус в режима по подразбиране, изрязване на сенки и ярки зони в сцените с висок контраст и забележимо остатъчно движение. Предстои да разберем колко време Galaxy Note8 ще запази своята позиция в класацията на DxOMark, защото довечера Google ще представи второто поколение на телефоните Pixel, а компанията вече намекна, че е подготвила допълнителни подобрения на камерите им.

Източник: DxOMark

 • Гледах много снимки правени с Ноута - незнам защо, но не съм впечатлен. Айфона, Пиксела, ми изглеждат доста по-добри. Днеска ще показват май и новия Пиксел, да видим там как ще я докарат. Наистина впечатляваща камера има сегашния модел, ако е ъпгрейдната, със сигурсност ще избута всичко надолу :)
  sladyrko
 • [Quote]Устройствата бяха догонени от дългоочаквания фаблет Samsung Galaxy Note8[/Quote] Ако трябва да бъдем пунктуални, всъщност Note 8 се появи на пазара преди iPhone 8, така че и думата догони не е съвсем коректна. Не можеш да догониш нещо появило се по-късно от теб. ;)
  board
 • И даже бяха задминати във фотографските тестове.
  chilko
 • стройствата бяха догонени от дългоочаквания фаблет Samsung Galaxy Note8, 1_94 Apple iPhone 8 Plus 2_94 Samsung Galaxy Note 8 3_92 Apple iPhone 8 Samsung Galaxy Note 8: The best smartphone for zoom
  martokb