Камерата на Samsung Galaxy S10 5G се представи отлично в тестовете на DxOMark

Камерата на Samsung Galaxy S10 5G се представи отлично в тестовете на DxOMark

Продажбите на Samsung Galaxy S10 5G започнаха преди дни и съвпаднаха със старта на първите комерсиални 5G мрежи в Корея и САЩ. Устройството може да мине за подобрена версия на Galaxy S10+, защото освен 5G възможности предлага по-голям дисплей, батерия с по-голям капацитет и камери с допълнителни 3D ToF сензори за осигуряване на по-добър боке ефект при запис на видео и за ползване при приложения за добавена реалност. Премахната е обаче опцията за добавяне на допълнителна памет.

Устройството премина и през тестовете на DxOMark, а резултатите са изненадващи, защото камерата му се представя по-добре от тази на Galaxy S10+. От компанията посочват, че в телефона е ползвана версия на системния софтуер, която все още не е налична за потребителите, но ще бъде разпространена до края на месеца. Интересно ще бъде да видим дали ще достигне и до останалите модели в серията и как ще се отрази на техните камери. Като се изключат ToF сензорите, останалата част на камерата е идентична с тази на Galaxy S10+.

С обща оценка от 112 точки Galaxy S10 5G изравнява постижението на Huawei P30 Pro. Фотографската му оценка от 117 точки е само с 2 точки по-ниска, което е свързвано главно с телефото оптиката на P30 Pro, но за сметка на това устройството на Samsung получава най-високата оценка досега при запис на видео от 100 точки. В същия тест Galaxy S10+ поучи 97 точки. DxOMark посочва, че Samsung е променила профила по подразбиране при запис на 4K видео, което е помогнало за подобряване на оценките за текстура, шум и артефакти.

Експертите на сайта изтъкват, че камерата на Galaxy S10 5G осигурява външни снимки с отлични цветове и експозиция при наличието на достатъчно околна светлина. Фотографската оценка на телефона също е повишена спрямо тази на Galaxy S10+, защото Samsung е променила лещата, който ползва по подразбиране за боке от широкоъгълната на телефото. Това помага за намаляване на изкривяването при снимане на портрети. Като се изключи това и високата оценка при запис на видео камерата се представя като тази в Galaxy S10+.

Източник: DxOMark

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция