Камерата на Xiaomi Mi 10 Pro оглави класацията на DXOMARK

Малко преди официалното представяне на Xiaomi Mi 10 Pro в Китай DXOMARK публикува резултатите от своите тестове на камерата му и те са интересни. Устройството получава най-високата досега оценка и застава на първо място по отношение на фотографските възможности, като със 124 точки успява да изпревари с една точка досегашния лидер Huawei Mate 30 Pro 5G.

Препоръчани оферти

Камерата на Xiaomi Mi 10 Pro е подобна на тази от Mi CC9 Pro Premium Edition — 108MP главен сензор, 20МР ултраширокоъгълна камера и две телефото камери – 12МР с 50mm оптика и 8MР с 94mm леща. Компанията посочва, че резултатите са подобни на тези от CC9 Pro Premium Edition, но благодарение на Snapdragon 865 и подобрените настройки представянето на Mi 10 Pro е по-добро.

Смартфонът получава оценка 134 по отношение на снимките, с което изравнява постижението на Huawei Mate 30 Pro 5G, а при заснемането на видео е със 104 точки, което всъщност му позволява да изпревари предложението на Huawei. DXOMARK изтъква разширения динамичен диапазон на сензора, точната експозиция, добрата HDR обработка и отличното цветопредаване. Изтъкват се още запазването на повече детайли, точният баланс на бялото и доброто представяне при симулиране на боке.

Сред посочените минуси са лицата, които често не са на фокус, убитите цветове понякога (особено червеното), фин шум в сенките и честото показване на паразитни изображения в ултраширокоъгълните HDR кадри и в нощния режим. При видеото се хвалят ефикасната стабилизация, бързият и точен автофокус във всички условия и наличието на много детайли при ярка светлина. Като минуси са изредени леко ограничен динамичен диапазон, неестественото понякога показване на червени тонове, шумът при слаба светлина и появата на шум по краищата на обектите.

Тази оценка обаче не е единственият повод за радост на Xiaomi. Устройството се настани на първо място и в тестовете на възможностите за запис и възпроизвеждане на звук с оценка 76 точки.

Източник: DXOMARK (1), (2)

  • Snapdragon 965 няма (Все още), 865
    Чо :)