Близо една четвърт от населението на Земята използва WhatsApp

Близо една четвърт от населението на Земята използва WhatsApp

WhatsApp вече има 2 милиарда активни потребители месечно, което е двойно повече спрямо 2016. За да си представите колко много хора използват услугата, броят им представлява близо една четвърт от световното население. Освен обикновените потребители, хиляди компании и малки бизнеси използват WhatsApp. Постижението идва малко след като на 1 февруари услугата за комуникация спря да работи с милиони смартфони.

В официалния анонс, с който беше обявен настоящият успех, се набляга и върху фокуса на услугата към сигурността и защитата на личните данни. Филиалът на Facebook обаче не може да се похвали с безупречни резултати в това отношение, тъй като през годините бяхме свидетели на редица проблеми. Наскоро например се появи информация, че телефонът на собственика на Amazon Джеф Безос е бил хакнат именно през WhatsApp.

Източник: WhatsApp

 • Някак изостанала в развитието си програма. До скоро май и черна тема нямаше още .. Все още няма тъмна тема. От няколко седмици има тъмна тема. Не е напълно черна, но пак по-добре от нищо.

  https://mobilebulgaria.com/news/whatsapp-poluchi-tamna-tema-na-interfeysa
  Пише, че още е бета. Аз използвам стабилната версия.
  monster789
 • Отдавна има тъмна и всякакви други теми. Съществуват и доста форкове, аз използвам такава, а в миналото имах друга. Фейсбук се опитват постоянно да ги терминират, но без много голям успех. Форковете предлагат модификация на много от настройките, максимално качество на снимките, удължен размер на видеото, разширени конферентни разговори и много други.

  Добре е да има повече IM приложения. Ако едното не работи, има още поне 5. Signal примерно е страхотен, а и предлага доста защитена връзка, но от друга страна малко го използват, а качеството на връзката не е толкова добро, плюс ограничени функции. За Viber на запад никой не е чувал. Използват го в Русия, Украйна, Източна Европа и вероятно Африка. Уотсап е наистина най-популярното мулти-платформено приложение в света. Друг е въпросът, че целта на създателите му е да допълва пейзажа на доброволния пълен потребителски профил - от всичко във Facebook, през снимките и видеата на Instagram, до това как звучи гласът от снимките и този на обкръжението му/й, плюс пълна информация за всички ежедневни и важни събития от живота му, плюс предоставени документи, пароли, всичките му/й контакти, номера, имена, локации и т.н. 'дет' се казва, "когато продуктът е безплатен/*но предоставен, вие сте продуктът".
  MEnergy
 • Някак изостанала в развитието си програма. До скоро май и черна тема нямаше още .. Все още няма тъмна тема. От няколко седмици има тъмна тема. Не е напълно черна, но пак по-добре от нищо.

  https://mobilebulgaria.com/news/whatsapp-poluchi-tamna-tema-na-interfeysa
  chilko
 • Някак изостанала в развитието си програма. До скоро май и черна тема нямаше още .. Все още няма тъмна тема. Но Вайбър се използва в Източна Европа поради няобясними причини за мен.

  Аз го харесвам заради семплия UI
  monster789
 • Аз го харесвам повече от вайбър. Семпла програма за всичко. Аймесидж по тази причина също го харесвам
  mjoy383
 • Някак изостанала в развитието си програма. До скоро май и черна тема нямаше още ..
  Nistel
 • По-добър е от Вайбър, нонаистина у нас малко го имат :)
  Боби13
 • Аз пък използвам Вайбър. Този wats up не ми харесва. Много малко се ползва в България.
  NIkolay Nuk