Китай ще гони лидерство при производството на AMOLED дисплеи

Китай ще гони лидерство при производството на AMOLED дисплеи

Според информация на онлайн изданието DigiTimes, Китай е възприел национална политика за разработка на AMOLED дисплеи. Крайната цел е азиатската държава да заеме глобалната лидерска позиция в производството на този тип екрани. Очакванията са още през 2019 китайските производители да станат глобални лидери при LCD панелите, а следващата стъпка ще е превземането на все по-масовия пазар за AMOLED. Очакванията са за годишен ръст в размер на 76%, а крайната цел е през 2022 година китайските фирми да имат пазарен дял при AMOLED екраните от 33,4%.

Като цифри това означава, че след 4 години китайците ще произвеждат 11,31 милиона квадратни метра AMOLED екрани годишно и ще отстъпват единствено на производителите от Република Корея. Според DigiTimes най-сериозен кандидат за лидерската позиция в рамките на Китай е BOE Technology, които са инвестирали сериозно в производствените си мощности през последните години и се очаква да задминат LG Display като втори по големина производител в световен мащаб, а крайната цел на BOE Technology е да има пазарен дял от 20% при AMOLED дисплеите през 2022 година.

Източник: DigiTimes

  • Не знам дали Micro LED ще замени OLED при телефоните. При mLED не могат да се оправят с пиксел на телевизор, какво остава за телефон. Това, че не ти харесва OLED, не означава, че на производителите не им харесва. Те не са глупави щом дават милиарди долари.
    Spikul
  • Според мен, до 2022-ра година ще е започнало масовото разпространение на MicroLED, а Amoled ще бъде забравен.
    Wallker