Китайска компания се кани да съди Apple заради iPhone 5

Китайска компания се кани да съди Apple заради iPhone 5
Китайската компания GooPhone, която произвежда телефон, чийто дизайн е разработен на базата на дизайна на iPhone 5, се готви да съди Apple за нарушени права, след като на пазара в Китай се появи следващото превъплъщение на телефона на американската компания. От GooPhone твърдят, че вече са патентовали дизайна на iPhone 5 за територията на Китай, макар и това да е станало, след като са се запознали с подробностите за дизайна на iPhone 5. Подобна ситуация би могла да възпрепятства всички продажби на Apple в Китай, а не е ясно дали не може да засегне и износа на произведените в Китай телефони. Телефонът на GooPhone иначе се казва i5 и работи с Android. Той разполага с процесор с работна честота 1GHz, 512 MB RAM, 5МР основна камера, 1,3МР камера за видеоразговори и 3,5" дисплей с резолюция 854 х 480, която, няма как да не забележим, е значително по-ниска от очакваната от екрана на iPhone 5 от 1280 х 720.

Аксесоари за:
 • Сетиха се и китайците да почнат като политиката на Епъл, сега като са патентовали дизайна им в китай да ги видим тия плодчета какво ще правят в най-големия пазар :).
  behroozwolf
 • Едно е да продаваш сливи на пазара. Друго е да продаваш смартфони и да имаш рекламна кампания за милиони. По принцип се подразбира, че за продажба на електроника се прави някъв маркетинг. В случая това, което имах предвид е че едничката цел на тази компания е да произведе някоя друга бройка от този боклук с цел да има основание за съдебно дело. А и междудругото линка, който си дал ясно пише: Availability: Out of stock
  Nistel
 • Предполагам няма да направят каквито и да е усилия да продават този боклук а целта е да припечелят някакви стотинки от Apple. WTF какво си написал http://android-sale.com/goophone-i5.html
  GSMaster
 • Не разбрах въпроса ти. Би ли го написал на български език?
  Nistel
 • "Не знам за какво се радвате при положение, че това доказва още един път какво е Андроид." И к'во е?...
  nikolay0876
 • А ти чети какво съм написал "бе умен"
  Nistel
 • Той се продава вече бе умен не се излагай ами проверявай преди да пишеш
  GSMaster
 • Една от малкото честни Андроидски компании - тези поне си признават, че са изкопирали айфона дори още преди да е излязъл. Предполагам няма да направят каквито и да е усилия да продават този боклук а целта е да припечелят някакви стотинки от Apple. Сумата ако се стигне до споразумение вероятно ще е най-много петцифрена. BMW нямат много голямо влияние в Китай, но Apple е точно на другия полюс с милиарди долари инвестирани всяка година в работната им ръка и производство. Не знам за какво се радвате при положение, че това доказва още един път какво е Андроид.
  Nistel
 • snapdragon dual core
  GSMaster
 • Айде стига бе молайъл българия напишете нещо за ивента на нокия
  GSMaster
 • Струва ми се, че почвате да давате отклонения :D
  sergo75
 • Така поднесени новините имат лек кумичен привкус, но истината е, че каквото повикало такова се обадило! Ако съм американски гражданин мога да съдя Епъл, че са ми докарали примерно леко психично разтройство понеже доста често виждам в ежедневието си само техни устройства, чета колко са велики и как те са измислили всичко, как другите нямали право да правят подобни продукти и [B]нямам право да ползвам други продукти освен техните[/B], което всъщност е целта им!
  Ванката
 • Те са с претенции, защото китайското правителство защитава интересите на своите производители, понеже така се поддържа икономиката. Не знам дали знаете, но в Китай има реплика на почти всички марки автомобили ( да не изброявам марки ), БМВ са се опитали да осъдят фирмата, която е копирала известния им модел X5, който в Китай се казва по друг начин, но приликата е 99%, при което съдът решава в полза на китайската фирма, че няма никакво копиране на оригинала, даже и БМВ са платили обещетение след това :) Така че няма да се учудя, ако Епъл бъдат осъдени :)
  trendi0_sexa
 • Китайска компания [B]се кан[/B]и, Брус Уилис [B]се кани[/B], ей голямо [B]канене[/B] значи. :D
  osama11
 • [Quote]Хаха, еми каквото повикало... [/Quote]Както предсказах от доста време. При това лудницата едва започва.
  Sage
 • Баси майтапа, най-големия фалшивикатор вече и с претенции.
  katinar