Китайците изкупиха Nokia Lumia 920 за часове

Китайците изкупиха Nokia Lumia 920 за часове
Nokia със сигурност не може да се оплаче от липса на интерес към Lumia 920 в Китай. Първата партида от смартфона с Windows Phone 8 се разпродаде за по-малко от 2 часа, а втората доставка бе изчерпана за рекордните 20 минути в магазина на Nokia в Шанхай. Това пък е и добра новина за Microsoft, чиято операционна система Windows Phone 8 през 2012 имаше скромния пазарен дял от 3% в глобален мащаб.

Радушният прием на Lumia 920 дава надежди за бърза промяна, още повече че местният играч Huawei всеки момент ще пусне на пазара своя модел Ascend W1, който също е с WP8 и ще бъде на значително по-ниска цена от офертата на Nokia.

 • Bullstar, май още те държи алкохола от новата година! Аман от дървени философи.
  katinar
 • Добре бе "гражданино" дай един добре обоснован коментар тогава. Или ти е по удобно само да демонстрираш злобееща фенщина!
  AVKansazov
 • Аман от разбирачи... на село
  Fernando
 • Е как няма да свършат като бройките са си направо мижави. Интерес има - само към Лумия 920. И Нокия поддържат ГРОЗЕН дефицит на модела за да се имитира огромното търсене. ПР отдела им си свърши работата -спор няма . И платиха на ..сайтове и ..издания да надуват тръбата като какво свръх търсене имал модела и какво ли не още. Питам тогава ,като има такова бясно търсене защо цените преди нова година ги свалиха на 49$ с 2 г контракт към АТ&Т... В Амазон също ги свалина на 49$. Само заради голямото търсене ще е да знаете , нема от какво друго да е :D:D Сега пак са на 99.99$ В Русия цените също паднаха с 2000 рубли и не се качиха след нова година. На такъв ..фенски пазар за Нокия като Русия...- пак ще е от голямото търсене да знаете :D А 820 и производните и 822 (Веризон) и 810 (Т Мобил)...ами..хората ги подаряват вече - 0$ с 2 г контракт. Мдаа и това ще да е от суперското търсене ... То края на месеца ей го де е - и тогава Нокия ще трябва да публикуват реалните си резултати - адски ми е интересно като какви ще ги извърти тогава това диване С.Илъп - кой ще им е виновен тогава. Коледа и Нова Година са златното време на всички търговци - а заради игрите на Илъп с акциите на Нокия , компанията просто го пропуснаха това време. А на Нокия и трябваше само едно нещо да оцелее - продабжи , колкото може повече и по бързо. Точката на ..пречупване вече е мината ,така че вече няма връщане назад. Най вероятно това ще е последната година на Нокия - освен ако я няделят кято Моторола..на части..може и някоя част да оцелее под шапката на...Самсунг да речем :)
  Bullstar
 • Все още е скъпа в Китай, 4380 юана беше най-ниската цена която намерих в Шанхай.. Ама е изкупена само в магазините на НОКИЯ, иначе можеш да я намериш навсякъде.
  Cabela
 • Амазон и немските сайтове и магазини. Но често доставката е след няколко седмици. Иначе в края на януари ще се появи официална статистика от нокия за продадените телефони. За другите марки не знам кога ще си кажат.
  makeno
 • По-важният въпрос е не каква е била цената, а колко бройки са били продадени. Напоследък (последните 2 години), липсата на впечатляваща статистика, свързана с WP се подменя с разни кухи PR статии. Пример: най-продаван телефон в Амазон; в действителност, продали със зор 500 хиляди телефона за тримесечието в Щатите, докато другите продават милиони. Сега и новина, в която внесли 100 бройки и ги продали за 20 минути. (whistle) Липсват ли конкретни цифри за продадени бройки, значи работата никак не е добре!
  kayovas
 • А къде си я видял!Аз още HTC8x не мяркам никаде !
  koudman