Kogan Agora 50 е достъпен смартфона с 5" дисплей

Kogan Agora 50 е достъпен смартфона с 5
За австралийската компания Kogan не сме чували нищо наскоро, но преди време пуснаха на пазара първия лаптоп с Chrome OS. Преди това пък многократно отлагаха премиерата на един телефон, който имаше реален шанс да е вторият на пазара с Android. Сега обаче Kogan наистина пуска нов телефон под името Agora 50.

Основателят на компанията Руслан Коган споделя, че целта на телефона е да достави добри технически възможности на достъпна за повече хора цена. Телефонът ще работи с двуядрен процесор Cortex A9 с тактова честота 1GHz, и ще разполага с 512 МВ RAM и 4GB потребителска памет, която може да се увеличи чрез microSD карта. Дисплеят е с 5" диагонал и WVGA резолюция, а двете камери са съответно с резолюция 5МР и 0,3 МР. Телефонът използва Android 4.0 Ice Cream Sandwich и може да работи с две SIM карти. В момента от компанията приемат предварителни заявки на цени от 150 долара и 120 паунда за Великобритания, като доставките ще започнат на 14 февруари.

 • (yes) Не се бях сетил, че може и такава комбинация да има - ще потърся за плейъри, които поддържат такива gestures, в Winamp няма.
  mkpetrov
 • Когато натискаш бутоните се управлява звука, когато ги натискаш със задържане сменяш песните. Nokia никога не успяха да го измислят толкова просто, затова просто добавяха отделни бутони за целта на някой модели. При se абсолютно всеки музикален плеър можеше да се управлява така и аз пренесох това удобство при android защото е отворена и позволява 100% нагаждане към моите нужди. Иначе европейците не са по - глупави от американците, но традиционно е, че не харесват qwerty. Виж напр. sidekick в сащ беше много популярен след treo, обаче на нашия континент не вървяха. Ето сега пуснаха motorola pro, но някак си остават в сянката на razr.
  vladovn
 • Да, но ако сменяш с бутоните на звука, тогава пък не може да контролираш звука (Без да включваш дисплея);) Иначе вярно, че в САЩ все още има доста по-интересни модели, отколкото тук - доста странна логика, като се има предвид, че едва ли европейските потребители са по-глупави от американските.
  mkpetrov
 • От времето на se k700 сменям песните (или станциите) с задържане на бутоните за звука, така и на android (със root), това е една от причините да харесвам google-ската os. Иначе qwerty-тата има, поне в сащ, в Европа тези модели не са популярни и вече няма нови. Модела пък за който е новината, agora 50 струва 230лв. в момента http://www.kogan.com/au/buy/agora-50-dual-core-smartphone/
  vladovn
 • Е, със сигурност нямаше всички да са с толкова малки дисплеи, и със сигурност щеше да има повече разнообразие. Лично аз продължавам да не одобрявам минималистичния дизайн - има полза и от qwerty-тата, и от джойстиците, и от повече бутни като цяло. Например винаги е в пъти по-удобно да си смениш песента с някой бутон, вместо да вадиш телефона, да пускаш дисплея и чак тогава да я смениш.
  mkpetrov