Коледно разочарование за Google от американски съдия

Коледно разочарование за Google от американски съдия
Вместо коледни подаръци Google получи звучен шамар от американското правосъдие. Съдията Томас Пендер от ITC (International Trade Commission) на първа инстанция е решил, че патентът на Motorola, който покрива сензор за близост, възпрепятстващ случайното избиране на номера на телефони със сензорен екран, е невалиден. Точно този патент обаче беше ключовият аргумент в битката на Google с Apple. Още през август по подобен начин бяха отменени още три патента на Motorola, които бяха използвани за защита срещу съдебните дела на компанията от Купертино. Така само за 4 месеца Google за втори път губи при опита си да заклещи в ъгъла Apple с патентното портфолио на Motorola.

В същото време продължават и споровете с Microsoft относно използването на WiFi и кодека H.264 в устройства на компанията от Редмънд. Там поне Google със сигурност ще получи някакви пари, но последните тенденции са съдията по-скоро да уважи иска на Microsoft, че става дума за фундаментални патенти, които трябва да бъдат лицензирани на символична цена според американските закони.

http://www.reuters.com/article/2012/12/19/us-apple-google-ruling-idUSBRE8BI03H20121219

Препоръчани оферти

 • Или не финансират достатъчно добре, като наапаните своя \"отдел подкупи\".:D
  Ванката
 • Ами защото са много, много, много стиснати за хонорари на адвокати.;)
  rado243
 • Google имат много, много, много лоши адвокати.
  vladovn
 • А кое ти каза че Моторола имат патент за всичко ? За което са го измислили те имат за другите неща се налага да се плаща .
  AntonV70
 • Тъпо, та чак заоблено. Значи на ония нагризани мухъли могат да признават просташките им патенти за правоъгълници, слайдове и на баба им хурката, но реалните патенти на пионери в телекомуникациите като Motorola са невалидни :X
  Nikolay Ivanov