Колко струва подмяната на батерията на iPhone 6 и по-новите модели в България?

Колко струва подмяната на батерията на iPhone 6 и по-новите модели в България?

В края на декември Apple обяви, че ще замени на по-ниска цена батериите в iPhone 6 и по-новите модели дори и те да не са износени, каквото беше първоначалното намерение на компанията. Решението беше взето, за да се успокои потребителското недоволство, след като се разбра, че Apple умишлено забавя работата на процесора на устройствата с износени батерии, като начин да се избегнат произволните изключвания.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Компанията заяви, че не прави това, за да принуди клиентите си да купят нови телефони, но мнозина не приеха обяснението. По-евтината подмяна започна в края на миналата година и се извършва в обектите на Apple и на оторизираните й партньори. В Щатите цената беше намалена от 79 на 29 долара, а в Европа (Германия) е редуцирана от 89 на 29 евро. Очаквахме цената да е подобна и в България, но положението е малко по-различно.

Справка с новия ценоразпис в сайта на Creative Center показва, че цената на подмяната на батерията на iPhone 6 и следващите модели е 65 лева, което е почти колкото цената в Европа. За услугата обаче се начислява такса труд от 24 лв., така че в крайна сметка ще трябва да платите поне 89 лева. Имайте предвид, че Apple няма официално представителство в нашата страна и вместо това разчита на партньори, а техните цени може да варират. Другите оторизирани сервизи за нашата страна са iStyle и "Булграм".

Ново (11.01)

В iStyle цената е 86 лева.

Ново (18.01)

iStyle намали цената на 65 лв. с включен труд.

Ново (19.01)

Creative Center също обнови ценоразписа на услугите и замяната на батерията вече струва 59 лв. като при това не се добавя такса труд.