Коронавирусът накара ZTE да отмени пресконференцията си на мобилния конгрес

Коронавирусът накара ZTE да отмени пресконференцията си на мобилния конгрес

Освен LG и друг голям изложител обяви, че ще ограничи своето участие на тазгодишното издание на мобилния конгрес, което ще се проведе в края на месеца в Барселона. Това е китайския телекомуникационен гигант ZTE, който отмени своята пресконференция на престижното събитие, а като причина са посочени вторичните ефекти от епидемията от новия коронавирус.

Според изявление за The Verge решението е взето заради практически проблеми като забавяне при издаването на визи и ограниченията при пътуването, което ще затрудни придвижването на служителите на ZTE до Барселона. Не са за пренебрегване и случаите на ксенофобия, с които много китайци в чужбина се сблъскват покрай епидемията.

LG обяви, че се изтегля напълно от мобилния конгрес заради вируса, но организаторите казват, че той ще се проведе, но при засилени мерки за сигурност. Не е изключено скоро подобни решения да обявят и други китайски компании, защото много от големите авиолинии прекратиха полетите си до страната.

Все пак ZTE ще има сериозно присъствие на мобилния конгрес, но ще предприеме редица мерки за ограничаване потенциалното въздействие на вируса. Компанията обещава да представи редица устройства с 5G и посочва, че през тази година планира да пусне в световен мащаб почти 10 5G смартфона и 15 или повече 5G терминални устройства. В Китай ще се фокусира върху 5G устройствата на цени в диапазона 1000-3000 юана (130-390 евро).

Източник: The Verge