LG се оттегля от Мобилния конгрес заради коронавируса

В края на този месец в Барселона ще се проведе поредното издание на Мобилния конгрес, което привлича участници от цял свят, но на фона на разрастващата се епидемия от новия коронавирус някои компании вече започват да преосмислят участието си.

LG обяви, че следи отблизо казуса, който наскоро Световната здравна организация определи като извънредна ситуация за общественото здраве в световен мащаб. Компанията посочва, че с мисъл за своите служители, партньори и клиенти е решила да се оттегли от участие на престижния форум.

По този начин LG ще премахне риска да изложи стотици свои служители на международни пътувания, които вече са със затегнати мерки за сигурност заради опитите за ограничаване разпространението на вируса. Компанията обяви, че в близко бъдеще ще организира самостоятелни събития, на които да анонсира тазгодишните си продукти.

Не е изключено през идните дни да се появят подобни съобщения и от други компании. Миналата година Мобилният конгрес имаше над 100 000 посетители от цял свят, като много от тях са от Азия и особено от Китай. Преди дни организаторите обявиха, че продължават да следят ситуацията и преценяват потенциалното й въздействие върху събитията MWC20, които са планирани за Барселона, Шанхай и Лос Анджелис.

Според изявлението засега епидемията има минимално въздействие и конгресът в Барселона ще се проведе по план. Все пак на място ще има засилени мерки за дезинфекция и повишено присъствие на медицински лица, а освен това ще са налични материали за дезинфекция за ползване на присъстващите. В Барселона също ще има кампания с мерки за опазване на общественото здраве в хотели, ресторанти, транспорт, магазини и т.н. Организаторите препоръчват и ограничаване на ръкостисканията.

Източник: LG, MWC Barcelona

  • Аз имам чуството че се изчерпаха като идеи всички (различните производители). В новите модели има най-много още една камерка и ново поколение процесор.
    Корона вируса им е удобно извинение.
    npet
  • Това са пълни глупости за пред масите на LG. Явно имат проблеми с презентацията/прототипите на новите модели и се оправдават с корона-вируса. А, според слуховете, G9 ще е с 4 камери и малка капчица по средата, отново аудио жак и доста по-голяма батерия. Дано и Sony не излязат със същите оправдания, защото Xperia 5 Plus се очертава да бъде един от най-очакваните за мен модели в Барселона. Дисплей без изрязвания, тънки рамки, фронтални стерео говорители, аудио жак, 4000mAh батерия и OLED екран. 4 камери (с ToF). Дано само не е с 4К дисплей, както се говори, че ще убие всичко по-горе (и най-вече времето за автономна работа).
    MEnergy