Кратък филм показва бъдеще, изпълнено с устройства като Google Glass

Кратък филм показва бъдеще, изпълнено с устройства като Google Glass
Даниел Лазо и Еран Мей-раз започват работа по своя дипломен късометражен филм дни преди да видят видеото, с което Google представи умните очила от проекта Google Glass. Филмът се казва Sight и обръща поглед към бъдеще, в което технологиите, осигуряващи обогатена реалност, няма да са екзотични и ще са интегрирани неусетно в ежедневието ни. Героите на Sight носят специални контактни лещи, които са свързани с интернет и са полезни в най-различни ситуации - игри, забавления и дори срещи. Части от видеото повдигат и други въпроси, които ни карат да се замислим дали в един момент технологиите не отиват прекалено далеч и наистина имаме нужда от непрекъсната връзка с глобалната мрежа.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Хората,които се интересуват са виждали подобни концептуални неща преди доста време, т.е. това че подобна технология е възможно да се реализира е отдавна известно. Въпроса е кога ще премине от фазата прототип на някави мърляви цайси - към стока за масовия пазар - леща от 1см^2 микроекран за добавена реалност с висока резоолюция. Актуалната прогноза е максимум до 5 години във варианта, в който го виждате на видеото. Има едно голямо "ако" и това е , ако компании , като Samsung и Google продължат да работят усилено в посока реализиране на подобен проект. Ключовата технология са гъвкави/прозрачни органични полупроводници и OLED. Samsung здраво инвестира в подобни технологии, което ме кара да мисля, че могат да направят прототип за Google още днес.
    A4i
  • И на мен ми се вижда безумно, но съм сигурен, че ще предизвика голямо оживление сред редица хора :D
    Reggaeman
  • Това са технически реални, но социално абсурдни фантазии. Тотален Big Brother. Директно от облака. Пълен контрол и наблюдение над индивида. И непременно AdSense - реклама на Имодиум, докато хапваш сладолед с приятелката и на Уринал, докато пиеш бира с компанията.
    Sage
  • Това е прекалено :X
    Mariyan_GloBul
  • Това което виждате е напълно възможно да се направи със съвременната технология.
    A4i
  • Не ми харесва , всичко е виртуално а не реално.(no)
    Beчния