Край с десертите! Ето официалното име на Android Q

Край с десертите! Ето официалното име на Android Q

По-рано този месец Google пусна финалната бета версия на Android Q, така че всички сме в очакване да научим какво ще е официалното име на това издание и кой десерт ще бъде неговия талисман. Оказва се, че последното така и няма да стане, защото компанията е решила да спре с практиката (започнала още през 2009 година) да избира имена на десерти за основните версии на Android и Android Q ще се казва просто Android 10.

След промяната идните издания на Android ще носят просто познатото име със съответния номер на версията. Според компанията това се прави с цел подобряване на достъпността, защото имената на десерти не са се разбирали добре от всички потребители в глобален мащаб. Освен това някои от избраните досега имена на десерти не са били познати в определени части на света, което допълнително е засилило объркването. В крайна сметка новата схема е проста и звучи логично и според нас е стъпка в правилната посока.

Заедно с това Google ще обнови значително и брандирането на операционната система. Името на Аndroid вече е в черен шрифт за по-добра четимост, а към него е добавена и част от изображението на познатия на всички робот. Той е любим символ на всички почитатели на платформата и сега вече ще има трайно място в нейното лого. Google ще започне официално да ползва новото лого през идните седмици с финалното издание на Android 10.

Източник: Google

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • И без това сладкото е вредно...
    Ванката
  • Жалко, научих някои нови интересни десерти. ;)
    tzincbg
  • Просто и логично, и без това вече азбуката взе да се изчерпва и стана сложно да измислят десерти с останалите букви.Сега така може да си въртят версиите до безкрай без да се налага да се правят на оригинални.
    Черен шрифт за по-добра четимост?Доста странно решение при положение че започнаха да се връщат към тъмните цветове :?
    AVKansazov
  • Време беше да се приключи с тези идиотски имена. При положение, че всяка версия си има номер, защо трябва и допълнително усложнение ☺.
    Kuzmanow