Край на неограничено безплатно място в Google Photos

Край на неограничено безплатно място в Google Photos

Google обяви, че след 5 години предлагане на безплатно неограничено място за онлайн съхранение на снимки и видео с високо качество (това са снимките и клиповете с приложена компресия), компанията ще започне да отчита обема на съдържанието спрямо безплатната квота от 15GB или закупеното място в Google One. Това ще стане на 1 юни 2021 и ще важи за всички нови снимки и клипове, които са качени след тази дата.

От тази дата към квотата ще се отчитат и новите файлове в Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms или Jamboard. Съществуващите в тези продукти файлове няма да се смятат освен ако не бъдат променени след 1 юни. Потребителите на телефони Pixel ще могат да продължат да качват снимки с високо качество, без те да се отчитат. Ако архивирате снимките и клиповете си в оригинално качество, това не важи за вас, защото така или иначе техният размер се отчита от наличното пространство.

Google посочва, че осигурява много повече безплатно място от другите, а освен това твърди, че 80% от потребителите на Google Photos няма да достигнат лимита от 15GB поне за три години. През юни компанията ще пусне и нов инструмент, който ще улесни управлението на качените онлайн снимки и клипове. Той ще покаже съдържанието, което може би ще искате да изтриете, и ще покаже кадрите, които са с лошо качество, както и големите клипове.

Освен това компанията предлага прогноза за онлайн мястото, която се базира на честотата, с която качвате съдържание. Google въвежда и нова политика за изтриване на данни от неактивни акаунти, които не са се вписвали за период от поне две години и не са отговаряли на служебните напомняния. Компанията може да изтрие и част от съдържанието ви, ако сте над квотата за две години или повече и не сте отговорили на нейните съобщения.

Източник: Google (1), (2)

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Значи на Епъл не е платен хемороид викаш. :lol: Само гуглето.
    Вито
  • Догодина, като преподпиша плана си и си купя нов айфон - разкарвам всички Андроид-хемороид шитни, да си ги държат гооглето! Ще си плащам за увеличено пространство на Айклоуд!
    Воден-дух
  • За струване - струват!
    Това, че на нас ни е скъпо е друг въпрос..
    radko89
  • всички искат пари за нещо си ... въпроса е ние дали бихме им ги дали , както и дали струват толкова колкото те им искат ?
    avanteex
  • 50gb са 2 лева ;) Прав си ! Само веднъж платих, като стартираха услугата. Сега съм с Фемили абонамент за Апъл мюзик и Клауд.
    leleque
  • 50gb са 2 лева ;)
    radko89
  • Що, 15 гигабайта малко ли са?
    При Айфон май са само 5...
    Да, включени в cloud. Купувам допълнително 200GB за 6 лв/ месечно. Или 50G. За левче.
    leleque
  • Що, 15 гигабайта малко ли са?
    При Айфон май са само 5...
    scenic
  • .
    npet
  • Всичко опира до пари - 🤑 🤑 🤑 ...
    Kuzmanow
  • Пегаси!
    Воден-дух