Кредитната карта на Apple може да е достъпна още от началото на август

Кредитната карта на Apple може да е достъпна още от началото на август

Информация на Bloomberg сочи, че до няколко седмици новата кредитна карта на Apple ще дебютира в САЩ. Възможно е това да стане още в началото на август, а потребителите с iPhone ще могат да заявят Apple Card през приложението Wallet, което ще поддържа платежния инструмент с последната версия на iOS 12.4. Компанията от Купертино ще си партнира с Goldman Sachs, като картата ще бъде оптимизирана за работа през Apple Pay, но ще работи и като стандартна кредитна карта.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

За целта ще е налична и физическа карта от титаниева сплав, която потребителите могат да използват при търговци. Междувременно става ясно и, че компанията е изискала от банковата институция да преработи технологията, с която ще поддържа новата карта, поради недостатъци на първоначалното решение. Банката ще отговаря за трансакциите и необходимата за целта инфраструктура.

Междувременно хиляди служители на Apple тестват бъдещата услуга, която предлага 3% кешбек при покупка на продукти на компанията, 2% при използване на Apple Pay и 1% при всички други покупки. Според Apple кандидатстването за новата услуга ще става изключително лесно през приложението Wallet - само чрез няколко стъпки. Покупките се проследяват през приложението, където е налична и разбивка на разходите по категории. Според Bloomberg, Apple обсъжда с финансовите регулатори и навлизане в Европа.

Източник: Bloomberg