Лаптопът на Lenovo със сгъваем дисплей ще струва 2499 долара

Лаптопът на Lenovo със сгъваем дисплей ще струва 2499 долара

През май миналата година Lenovo ни изненада, като показа прототип на лаптоп от серията ThinkPad със сгъваем дисплей. В началото на изложението CES компанията е готова да разкрие повече подробности за проекта, който се казва ThinkPad X1 Fold и ще се появи на пазара още тази година.

Моделът няма много по-различен дизайн от този, който видяхме през май, но се е сдобил и с камера за нуждите на Windows Hello върху рамката около дисплея. Що се отнася до него той е с диагонал 13.3", съотношение 4:3 и резолюция 2048 х 1536 пиксела. Изработен е от LG Display по технологията pOLED и позволява устройството да се ползва по различни начини.

Лаптопът е разработен с Intel и предлага корпус от олекотени сплави и въглеродни влакна, а за работата му се грижи процесор Intel Core. Когато ThinkPad X1 Fold се появи на пазара в средата на годината ще ползва Windows 10, но на по-късен етап компанията ще го предложи с Windows 10X, която е оптимизирана за работа с два дисплея. Ще бъде наличен и вариант с 5G възможности.

Сред другите характеристики влизат 8GB RAM, до 1TB SSD и батерия за до 11 часа автономна работа. Според Lenovo иновативното устройство тежи под 1 кг, което включва и кожения калъф с вградена подпора. Компанията ще предложи допълнително Bluetooth клавиатура и ThinkPad X1 Fold Stand за бързо позициониране в хоризонтална или вертикална ориентация.

Що се отнася до здравината, Lenovo посочва, че разработката е отнела повече от 4 години, а инженерите й са тествали 6 дизайна на пантите с над 20 варианта за получаване на механизъм, който се справя добре с напрежението при сгъване. Той ползва леки сплави с подсилена с въглеродни влакна вложка за постигане на оптимален зрителен резултат при разгъване.

Продажбите на Lenovo ThinkPad X1 Fold започват в средата на годината на цени от 2499 долара.

Източник: Lenovo