Withings ScanWatch е хибриден часовник с опция за ЕКГ

Withings ScanWatch е хибриден часовник с опция за ЕКГ

Withings разширява гамата си хибридни фитнес часовници Steel HR с нов модел на име ScanWatch. Основният акцент на новото устройство, което дебютира на CES, е наличието на опция за изготвяне на електрокардиограма (ЕКГ). По отношение на дизайна откриваме циферблат, който до голяма степен е идентичен с този на Steel HR.

Освен основното табло със стрелки, които показват часа, са налични и два други панела. Единият е PMOLED и показва информация за пулса, резултатите от ЕКГ, предупреждения при отчитане на нередности, видове тренировки и др. В долната част на циферблата има и панел за физическата активност. Отдясно на конструкцията е разположена коронка за достъп до различните функционалности.

Отдолу са разположени сензори за отчитане на пулса, нивото на кислород в кръвта и три електрода, които се използват за изготвяне на ЕКГ. Часовникът известява при наличието на прекалено нисък или висок пулс, както и при други нередности като атeриална фибрилация (предсърдно мъждене). Всички данни, събрани от сензорите, могат да бъдат проследявани през приложението Health Mate, а издръжливостта на батерията е до 30 дни с един заряд.

Корпусът на новия часовник е водоустойчив и издържа при потапяне до дълбочина от 50 метра, което позволява носенето му и по време на плуване. Налични са опции за проследяване на разнообразни тренировки, както и на качеството на съня. Withings ScanWatch ще се предлага в два размера – 38 милиметра и 42 милиметра, с цени от съответно 249 евро и 299 евро. Очаква се доставките на устройството да започнат през второто тримесечие на годината, но това зависи от получаването на необходимите разрешителни.

Източник: Whitings