Лаптопите Honor MagicBook ще са налични и в Европа

Лаптопите Honor MagicBook ще са налични и в Европа

Вчера Honor анонсира международните версии на смартфоните Honor 9X Pro и V30 Pro, но освен това компанията обяви, че преносимите компютри от серия MagicBook също ще са достъпни извън Китай. Актуалната серия беше представена през ноември и доста наподобява на двата модела от серия MateBook D на Huawei.

Honor MagicBook се предлага с 14- и 15.6-инчов IPS екран с резолюция Full HD и съотношение на страните 16:9. Машините са с тегло от съответно 1.38 кг и 1.53 кг и дебелина 15.9 мм и 16.9 мм. Лаптопите ще са достъпни в сив и сребрист цвят.

MagicBook 14 разполага с по-голяма батерия, като тя е с капацитет 56Wh, а при по-големия модел батерията е с капацитет 42Wh. И двете устройства се зареждат през USB Type-C порт при мощност от 65W, като се поддържа технология за бързо зареждане. По данни на компанията зареждането на батерията от 0% до 46% отнема 30 минути.

Сред останалите основни компоненти са процесор AMD Ryzen 3500U или 3700U, 8/16GB RAM и 256/512GB SSD. Налични са два стандартни USB Type-A (USB 2.0 и 3.0), един Type-C и HDMI портове, както и 3.5 мм комбиниран жак за слушалки и микрофон. В бутона за включване е вграден четец на отпечатъци, а камерата е поставена в един от клавишите на клавиатурата.

Доста вероятно е да видим и две опции по отношение на операционната система – Windows и Linux. Цените на лаптопите ще започват от около 600 евро, като те ще са достъпни към края на март в някои страни в Европа, включително Обединеното кралство, Германия, Франция и Чехия.