Honor представи международните версии на 9X Pro и View 30 Pro

Honor представи международните версии на 9X Pro и View 30 Pro

Подобно на Huawei и дъщерната компания Honor е засегната от наложените през миналата година американски санкции, които ограничават достъпа до приложенията и услугите на Google. Животът обаче продължава и на специално събитие в Барселона Honor анонсира първите си международни продукти без предложенията на Google. Става дума за Honor 9X Pro и View 30 Pro, които ползват пакета Huawei Mobile Services (HMS) и осигуряват хардуер като своите китайски аналози.

Аксесоари за:

Honor 9X Pro осигурява 6.59” IPS дисплей с full HD+ резолюция, който не е изрязан или пробит, защото селфи камерата с резолюция 16МР е поставена в подвижен механизъм. Устройството ползва 7-нанометров чипсет Kirin 810 и предлага 8GB RAM и 128/256GB разширяема памет. Основната камера разчита на 48МР главен сензор с бленда f/1.8, а към него са добавени 8MP f/2.4 с ултраширокоъгълна леща и 2MP за боке ефекти.

За енергията се грижи батерия с капацитет 4000 mAh, а сред другите особености откриваме жак за слушалки, FM радио и страничен сензор за отпечатъци. Honor 9X Pro ще се продава във Франция, Германия, Холандия, Египет, Саудитска Арабия и Малайзия от следващия месец на цена от 249 евро.

Що се отнася до Honor View 30 Pro, който в Китай се казва V30 Pro, откриваме 6.57” IPS дисплей с full HD+ резолюция, в който има овален отвор за две селфи камери – 32MP f/2.0 главен сензор и 8MP f/2.2 с улраширокоъгълна оптика. Смартфонът разчита на флагманския чипсет Kirin 990 5G и предлага 8GB RAM и 128/256GB памет за файлове без опция за разширяване. Батерията е с капацитет 4100 mAh и поддържа жично зареждане при 40W и безжично при 27W. Освен това е добавена опция за обратно безжично зареждане.

Моделът няма жак за слушалки и FM радио, но за сметка на това добавя NFC и инфрачервен порт. Основната тройна камера включва 40MP f/1.6 главен сензор, който е от типа RYYB и вече ни е познат от флагманските модели на Huawei. Той има оптична стабилизация, каквато има и включеният 8МР (f/2.4) сензор с телефото оптика. Добавен е и 12МР (f/2.2) сензор с ултраширокоъгълна оптика и електронна стабилизация, който е оптимизиран за запис на видео. Honor View 30 ще се появи първо в Русия, преди да достигне до другите пазари, но засега няма информация за цената.