Leica с лимитирано издание на Leica Q в бяло

Този месец преминава под знака на зимните олимпийски игри в Пьончан и това е достатъчно добър повод за германската компания Leica да напомни за себе си. Това става с нова версия на пълноформатния фотоапарат Leica Q, която ще бъде произведена в лимитиран тираж от 300 броя и ще носи името Snow. То не е случайно, защото устройството е вдъхновено от сноубордиста и фотограф Юри Подладчиков, който спечели златен медал на игрите в Сочи, но заради травма не може да се състезава и в Южна Корея.

Фотоапаратът е с корпус от анодизиран алуминий с акценти от бяла естествена кожа и както може да се предположи, има възпиращо висока цена – пригответе се през март да платите 5395 долара или 4300 паунда. Това е значително повече от цената на стандартното издание на Leica Q, което струва 4250 долара.

Комплектът включва обектив Summilux 28 mm f/1.7 ASPH и се допълва от калъф и ремък за носене в бяло. В края на следващия месец очакваме и други новини от Leica, но в мобилната сфера. На 27 март очакваме Huawei да представи флагманската серия P20 и се предполага, че поне един модел в нея ще има тройна основна камера с името на германската компания.

Източник: Leica