Lenovo Legion Slim 7i е лек и със сериозен хардуер

Lenovo Legion Slim 7i е лек и със сериозен хардуер

Lenovo представи редица нови устройства, сред които и преносимият компютър, предназначен за игри – Legion Slim 7i. По данни на компанията това е и най-тънкият модел в геймърската линия Legion, като той е с дебелина 17.9 милиметра. Slim 7i е с тегло 1.86 килограма и с алуминиева конструкция.

Наличен е избор за доста мощни параметри, включително процесор 10-о поколение Intel Core i9 HK, видеокарта до NVIDIA GeForce RTX 2060 с Max-Q, до 32GB DDR4 3200MHz RAM и до 2TB M.2 NVMe PCIe SSD. Благодарение на интегрираната технология Advanced Optimus Legion Slim 7i може да превключва между режими на ниска и висока енергийна консумация, когато е необходимо, като се разчита на вградения или отделния графичен ускорител.

Системата Max-Q Dynamic Boost от друга страна позволява прехвърлянето на захранване от процесора към графичния ускорител при дейности като гейминг. Това може да увеличи производителността с до 10%. Legion Slim 7i разполага с батерия с капацитет 71WHr, която дава до 7.75 часа автономност с един заряд и поддържа технология за бързо зареждане.

Използвана е охладителната система Legion Coldfront 2.0, която може да вкарва с до 31% повече въздух. Освен това са добавени и повече перки във вентилаторите. Екранът е 15.6-инчов и с няколко опции, включително за резолюция 4K при честота 60 херца и яркост 600 нита. Освен това е наличен избор за резолюция Full HD и честота 144 херца. Поддържа се и технологията Dolby Vision.

Звуковата система включва два говорителя с технология Dolby Atmos, а освен това е добавена и HD уеб камера с хардуерен механизъм за закриване, Privacy Shutter. Lenovo използва TrueStrike клавиатура с опционална RGB подсветка. Сред останалите параметри са още вграден в бутона за включване четец на отпечатъци, Wi-Fi 6 и възможност за свързване на външна видеокарта.

Лаптопът се очаква през октомври с цени от 1299 евро.

Източник: Lenovo