Lenovo представи Moto G4 и Moto G4 Plus

Lenovo представи Moto G4 и Moto G4 Plus

Очаквахме днес Motorola да представи официално новите модели в серията Moto G и компанията не ни разочарова като ги анонсира на специално събитие в Индия. Както вече стана ясно тази година в тази линия има два телефона – Moto G4 Plus и Moto G4, но разликите в характеристиките са малко. И двете устройства са снабдени с 5,5” full HD дисплей (пикселна гъстота от 401 ppi) с Gorilla Glass 3 и с осемядрен чипсет Snapdragon 617, а според паметта са налични 2GB и 3GB RAM и вградена памет от 16GB и 32GB, която може да се увеличи чрез micro SD слот (споменава се и вариант с 4GB RAM и 64GB памет). Батерията е с капацитет 3000 mAh и може да се зареди бързо чрез включеното в комплекта (само на Moto G4 Plus) TurboPower зарядно – 15 минути осигуряват автономна работа в продължение на 6 часа.

Препоръчани оферти

Moto G4 Plus се различава по сензора за отпечатъци под екрана, който отключва устройството за по-малко от 750 милисекунди и по 16-мегапикселовата камера със системи за фокусиране чрез лазер и фазова детекция и оптика с бленда f/2.0. Камерата е снабдена и с нов професионален режим. Moto G4 има 13МР основна камера с по-скромни възможности (вероятно е като тази в сегашното поколение на Moto G), но и при двата модела селфи камерата е 5МР. И двата смартфона са с операционна система Android Marshmallow с добавки като Moto Display и Moto Actions, а външния им вид може да бъде персонализиран чрез услугата Moto Maker (в страните, в които е налична). Продажбите на телефоните започват днес на най-големите пазари за G серията - Бразилия и Индия. В Европа ги очакваме през юни – в Англия цените на двата модела стартират съответно от 169 и 199 паунда.

Заедно с това Lenovo добавя и трети модел в серията Moto G и това е Moto G Play. Устройството осигурява значително по-скромни характеристики и до голяма степен напомня на миналогодишния Moto G тъй като предлага 5” дисплей с резолюция 720р, чипсет Snapdragon 410, 2GB RAM и вградена памет 8GB и 16GB. Основната камера е с резолюция 8МР. Lenovo ще пусне разнообразни задни панели за телефона, който освен това е устойчив на водни пръски. Батерията на Moto G Play е с капацитет 2800 mAh, а продажбите му ще започнат през лятото на все още неустановена цена.

Източник: Motorola

  • Moto G серията беше позиционирана в средния ценови сегмент и се надявах да видя Moto G4 с 4.5"-5" и Moto G Plus с 5"-5.5" дисплей. Но лично на мен не ми допадат тези 5.5"-ви "керемиди". Колкото до третия модел Moto G Play с процесор от 2013г. ще трябва да го пуснат на 200 лв. за да ме впечатли.
    assen_l_s
  • Оказа се, че има и трети нов модел - Moto G Play, който е 5-инчов. http://www.motorola.com/us/products/moto-g-family
    chilko