Lenovo представи Moto Z2 Play и няколко нови модула

Lenovo представи Moto Z2 Play и няколко нови модула

Както очаквахме днес, Lenovo представи официално наследник на един от най-популярните модели в серията Moto Z – Moto Z Play. Новото устройство се нарича Moto Z2 Play и запазва дизайна на корпуса и размера на екрана, за да осигури съвместимост с иновативната модулна система Moto Mods. В техническо отношение получаваме 5,5” 1080p AMOLED дисплей, осемядрен чипсет Snapdragon 626 с честота 2,.2GHz, 3GB/4GB RAM, 32GB/64GB разширяема памет, 12МР основна камера с Dual Pixel и лазерен автофокус и бленда f/1,7, а за селфита е добавена 5-мегапикселова камера с бленда f/2,2 и двойна LED светкавица.

Дебелината на корпуса на Moto Z2 Play е намалена до 5,99 мм, а това логично е довело и до свиване на капацитета на батерията от 3510 mAh до 3000 mAh. Компанията обещава 30 часа на работа с едно зареждане, което е по-малко от обявените 50 часа при неговия предшественик. Устройството има и специално нано покритие за отблъскване на водните пръски, но това е характеристика на почти всички телефони от Motorola в последните години. Добавен е овален сензор за отпечатъци, който поддържа жестове за навигация в интерфейса – тази функция вече се появи в представените по-рано през годината модели Moto G5.

Продажбите на Moto Z2 Play започват още днес в Бразилия на цена 1999 реала (552 евро), а компанията посочва, че глобалното разпространение ще стартира този месец. В Щатите смартфонът ще е наличен през лятото в мрежата на Verizon на цена 499 долара. В България очакваме телефона по-късно през годината. Заедно с Moto Z2 Play бяха представени и няколко нови интересни модула. Сред тях е показаният през февруари Moto GamePad, който превръща телефона в игрова конзола, като добавя допълнителни стикове и бутони. Включва и батерия с капацитет 1035 mAh.

Следва новият високоговорител JBL SoundBoost 2 с вградена батерия за 10 часа работа и нано покритие против водни пръски. Предлага подобрен дизайн с текстилно покритие за по-добро усещане в ръката и може да се управлява през ново мобилно приложение. Moto TurboPower Pack осигурява допълнителна батерия (3490 mAh) с възможност за бързо (до 15W) зареждане на телефона и опция за зареждане до 50% от капацитета за 20 минути. И за финал Moto Style Shell with Wireless Charging представлява заден панел с вградена функция за бързо (до 10W) безжично зареждане. Модулите ще са на пазара през лятото на цена 80 долара за SoundBoost 2, TurboPower Pack и GamePad и 40 долара за Style Shell с безжично зареждане.

Източник: Motorola