Lenovo с нова серия лаптопи за малкия бизнес

Lenovo с нова серия лаптопи за малкия бизнес

В рамките на събитието Transform 3.0 по време на конференцията Accelerate Lenovo обяви, че стартира нова марка лаптопи, която ще е насочена към малкия и среден бизнес. Името й е ThinkBook, а първите продукти в нея са два тънки лаптопа с Windows 10 на цена под 800 долара. Компанията посочва, че устройствата от серията ThinkBook S са специално проектирани за бизнесите, които купуват лаптопи заради дизайн и цена, но не искат да се лишават от екстри като разширени услуги и гаранции.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

ThinkBook 13s и 14s са с метален корпус с тегло 1.34 и 1.5 кг и осигуряват 13.3" и 14" IPS дисплеи с резолюция full HD, които могат да се отворят на 180 градуса. И двата са снабдени с TPM 2.0 чипове за сигурност и криптиране на данните, четци за пръстови отпечатъци, щори за скриване на уеб камерите, панти с покритие от индий за намаляване на Wi-Fi интерференцията, Dolby Audio с говорители HARMAN и устойчиви на течности клавиатури. Дисплеят на ThinkBook 13s поддържа и Dolby Vision за осигуряване на по-ярки цветове.

И двата лаптопа поддържат процесори до Intel Core i7 от 8-о поколение, графика до AMD Radeon 540X, SSD с капацитет до 512GB и специални бутони за управление на Skype. Операционната система е Windows 10 Pro, а батерията, която поддържа бързо зареждане, стига за 11 и 10 часа на работа съответно при ThinkBook 13s и ThinkBook 14s. Базовата версия на ThinkBook 13s с 4GB RAM и 128GB памет е на цена от 729 долара, а тази на ThinkBook 14s с 8GB RAM и 128GB памет струва от 749 долара. Продажбите и на двата започват в края на май.

Източник: Lenovo