Lenovo S5 Pro и K5 Pro предлагат ниска цена и интересни възможности

Lenovo S5 Pro и K5 Pro предлагат ниска цена и интересни възможности

Преди дни Lenovo представи в родината си два интересни смартфона от среден клас, които засега са предназначени само за Китай, но няма да се изненадаме, ако един ден се появят и на други пазари с марката на Motorola. Единият се казва Lenovo S5 Pro и предлага метален корпус, 6.2” IPS LCD дисплей с резолюция 1080p, чипсет Snapdragon 636, 6GB RAM, 64GB/128GB разширяема памет и батерия с капацитет 3500 mAh, която поддържа бързо зареждане.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Основната камера комбинира 12MP (f/1.8) сензор и 20МР (f/2.6) сензор с оптика с двукратно приближение. Камерата за селфита в устройството е 20-мегапикселова (f/2.2), а към нея е добавен и 3D инфрачервен скенер, който се ползва за лицево разпознаване и за подобряване на селфитата. Lenovo S5 Pro ще се продава в Китай от 23 октомври на цена 1300 юана (163 евро) за версията с 6/64GB памет.

Другият модел се казва Lenovo K5 Pro и има дори още по-ниска цена. В списъка с характеристики откриваме 6" 1080p+ дисплей без изрязване, чипсет Snapdragon 636, 4/6GB RAM и 64/128GB памет. Основната и предната камера са двойни с резолюция 16MP+5MP, а батерията е с капацитет 4050 mAh. И двата телефона предлагат стерео говорители с допълнителен усилвател. Lenovo K5 Pro ще се продава в Китай от 25 октомври на цена 1000 юана (125 евро) за версията с 4/64GB памет, 1100 юана (138 евро) за тази с 6/64GB памет и 1300 юана (163 евро) за 6/128GB.

Източник: GSM Arena

 • То си има и някакъв вграден еквалайзер на снапдрагона, но е страшно дървен. Това е често срещано - хора, добри в хардуера, пишат дървен софтуер. Dolby поправя това е случая.
  tzincbg
 • Това е еквалайзер, който работи с вградения DSP аудио процесор в снапдрагона. То уж всяка година това DSP се подобрява, но истината лъсва веднага когато се появи телефонче с дискретен DAC. За едно левче отгоре и се случват чудеса със звученето в слушалките.
  A4i
 • Dolby atmos има на Nokia 6 и се чува много добре.
  Диян
 • Ако сложат хубав DAC на такава добра цена, ги признавам.. Хубав DAC за кристален звук в телефоните досега имаше само в някои премиум модели на Sony и LG.
  tzincbg
 • По-скоро става въпрос за дискретен /отделен от този на снапдрагона/ аудио процесор dac+amp . Има евтини и качествени компоненти, но те усложняват телефона за поддръжка от производителя.
  A4i
 • Допълнителният стерео усилвател се казва Dolby atmos и може да си го сложите на всеки рутнат телефон с малки изключения. Аз съм го сложил на Android tv box-a, че иначе ми беше тих звука и беше усилен почти на Макс и като превключиш на телевизия да гледаш по кабела беше ужасно.
  tzincbg
 • И като дойдат ще си стоят в наличност в магазините.
  E. Kosta