Появиха се снимки и спецификации на Honor Magic 2

Появиха се снимки и спецификации на Honor Magic 2

По време на изложението IFA 2018 в Берлин президентът на Honor Джордж Жао показа модела Honor Magic 2 и обеща, че премиерата му ще бъде до края на годината, но не разкри повече подробности за устройството. Наскоро то се появи в сайта на китайския регулатор TENAA, а междувременно актрисата Занилия Жао публикува в китайската социална мрежа Weibo и снимки на апарата, така че вече няма много неясноти около неговите параметри и външен вид.

Аксесоари за:

Според публикацията в TENAA Honor Magic 2 ще предлага чипсет Kirin 980, 8 GB RAM и 128 GB памет за приложения. Дисплеят е с диагонал 6.4 инча и е AMOLED с FHD+ резолюция. Батерията е с капацитет 4000 mAh и поддържа бързо зареждане. Особеното на модела е, че е слайдер и в случая това е използвано, за да се избегне изрязването на екрана, докато в същото време потребителите получават практически безрамков телефон.

Достъпът до селфи камерата става именно чрез плъзване на целия дисплей. Тя е с резолюция 16 мегапиксела и е комбинирана със система за 3D лицево разпознаване. На снимките не се вижда сензор за отпечатъци, което означава, че той или е вграден в дисплея или липсва. Върху задния панел на Honor Magic 2 се намира тройната основна камера, която очакваме да предложи сензори с резолюция 16+24+16МР.

Разположението на сензорите е вертикално - по подобие на Huawei P20 Pro, и не е изключено да изпълняват същите функции. От снимките и придружаващия ги текст разбираме, че устройството ще предложи и собствен асистент с изкуствен интелект на име Yoyo. Honor Magic 2 ще е с Android 9 Pie и EMUI 9.0. Официалното представяне на устройството е на 31 октомври, когато ще паднат и последните неизвестни около него.

Източник: Weibo