Lenovo Yoga Tab 13 може да работи и като външен монитор

Lenovo Yoga Tab 13 може да работи и като външен монитор

Lenovo представя няколко нови таблета по време на Мобилния конгрес. Сред тях са и два модела в серията Yoga Tab. Тук се откроява 13-инчовият вариант, който има вградена стойка, която може да се ползва не само за поставяне на таблета в удобна за гледане позиция, но и и за окачване.

Таблетът предлага до 12 часа издръжливост с един заряд. Той има дисплей с резолюция 2K (Low Temperature PolySilicon), яркост 400 нита, покритие на 100% от цветовата гама sRGB и поддръжка за Dolby Vision HDR. Разполага и с micro-HDMI интерфейс, което позволява използването му като допълнителен екран към лаптоп или друго устройство.

Yoga Tab 13 предлага още 8MP селфи камера, четири говорителя JBL с Dolby Atmos и е базиран на чипсет Snapdragon 870. Сред останалите параметри откриваме 8GB LPDDR5 RAM, Wi-Fi 6, два микрофона и поддръжка за писалката Lenovo Precision Pen 2.2. Продажбите на модела в Европа започват през този месец на цена 799 евро.

По-малкият Yoga Tab 11 има същата стойка, която може да се използва за окачване или за удобно позициониране на дисплея. Тук 11-инчовият екран е IPS (TDDI) с резолюция 2K, като се разчита на чипсет Helio G90T, 8GB LPDDR4 RAM и 256GB памет за файлове. Yoga Tab 11 има четири говорителя и два микрофона, като издържа до 15 часа видео плейбек с един заряд.

Поддържа се бързо зареждане, а с 8-мегапикселовата селфи камера и тук е налична система за отключване с лицево разпознаване. Има и опция за вариант с LTE свързаност. Yoga Tab 11 ще е наличен от юли за 349 евро.

Друго ново попълнение е Lenovo Tab P11 Plus. Той залага на дисплей с диагонал 11 инча и резолюция 2000 x 1200 пиксела. Освен това има говорители с Dolby Atmos, чипсет Helio G90T и до 6GB RAM. Таблетът предлага още microSD слот, опция за LTE, USB Type-C порт, 8MP селфи и 13MP основна камери. Този таблет предлага издръжливост до 12 часа с един заряд при видео плейбек. Той ще е наличен през юли на цена от 299 евро.

Компанията обновява и моделите Tab M7 и Tab M8. Те вече разполагат с вградени стойки, дисплеи от тип TDDI и Google Kids Space. Освен това  ще имат и по-нови чипсети, което е очаквано - MediaTek MT8166 / MediaTek MT8766 при Tab M7 и MediaTek Helio P22T при Tab M8. Tab M8 ще издържа до 15 часа при видео плейбек, но засега компанията не разкрива цената му. Tab M7 ще е наличен от юни на цена от 119 евро.

 

Източник: Lenovo

 • колко горе-долу струват тези портативни монитори?
  [size=5][url=https://makasa.org/body-skrub.html]Скраб за тяло [/url],[url=http://dio9.polezni-stranici.info]Йонизирана вода[/url][/size]
  pllb
 • А нещо подобно, но с WINDOWS? За такъв таблет с Windows не съм чувал, но отдавна има портативни монитори, които се презареждат. Имат HDMI и usb type-c входове. Вече има и 17 инчови и тъч с 4К резолюция. Малко са скъпички, но има и евтини варианти.
  Scorpinox10
 • А нещо подобно, но с WINDOWS?
  mdmark