Забраниха Binance в Обединеното кралство

Забраниха Binance в Обединеното кралство

Най-голямата борса за криптовалути в света Binance получи забрана за работа в Обединеното кралство от местния финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA). В становището си FCA предупреждава потребителите относно Binance.com и ги съветва да внимават за реклами, които им обещават големи печалби от инвестиции в криптовалути.

Binance обаче не се притеснява от забраната и смята, че тя няма да има директно влияние върху услугите й, защото сървърите се намират извън Обединеното кралство. Решението няма да засегне и британските жители, които могат да продължат да ползват сайта за покупка и продажба на криптовалути. BBC посочва, че FCA не регулира криптовалутите, но изисква регистрация от борсите за търгуването им.

Тъй като Binance не е регистрирана във FCA, тя няма право да работи в страната. В момента Binance Group е регистрирана на Каймановите острови, но преди това е била базирана в Малта. Компанията има множество подразделения по света като английското Binance Markets Limited (BML), което според FCA няма разрешение да търгува с криптовалути на територията на Обединеното кралство.

Източник: BBC

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция