Lenovo започва да приема поръчки за лаптопа със сгъваем дисплей ThinkPad X1 Fold

Lenovo започва да приема поръчки за лаптопа със сгъваем дисплей ThinkPad X1 Fold

В началото на годината Lenovo разкри каква ще е цената на своя първи лаптоп със сгъваем дисплей и сподели, че той ще се казва ThinkPad X1 Fold, което го прави част от насочената към бизнес потребители серия. Няколко месеца по-късно компанията е готова да приема предварителни поръчки за устройството преди започне доставките след няколко седмици.

Иновативният модел може да се ползва като 13.3" (2048 х 1536 пиксела) таблет или да се комбинира с опционални безжична клавиатура и с поставка. Освен това лесно се трансформира в малък лаптоп като едната половина на екрана се превръща в клавиатура. Друга възможност за употреба е ползване като книга с предлаган отделно стилус. Когато свършите работата си просто сгъвате ThinkPad X1 Fold и го прибирате в чантата си - заради неговата форма няма да заеме много място.

Сред другите характеристики влизат процесор Intel Core от 11-о поколение, 8GB RAM, до 1TB SSD, 2 х USB-C порта, SIM слот, 5G възможности, 5МР камера и батерия за до 8.5 часа автономна работа. Теглото е 999 грама, а размерите са 299.4 x 236.0 x 11.5 мм в разгънато и 158.2 x 236.0 x 27.8 мм в сгънато състояние. Цената започва от 2499 долара и достига до 3099 долара според паметта, операционната система и включените в комплекта аксесоари. Засега не е обявена цена за Европа.

Другото ново устройство от Lenovo се казва ThinkPad X1 Nano и според компанията е най-лекия модел ThinkPad досега - теглото му е едва 907 грама. Устройството е част от платформата Intel Evo, което гарантира, че ще осигури дълъг живот на батерията, бързо зареждане и т.н. Като такава система ThinkPad X1 Nano предлага процесор Intel Core от 11-о поколение (до Core i7 с графична система Xe), Wi-Fi 6 и Thunderbolt 4.

Лаптопът предлага 13" 2K 16:10 дисплей с опция за сензорно управление, до 16GB RAM, до 1ТВ памет за файлове, 48Wh батерия за 17.3 часа работа, 4 х 360-градусови микрофона и дори опционални 5G възможности. Устройството включва различни функции за сигурност като интегриран сензор за отпечатъци и разчитащи на изкуствен интелект опции за гласово разпознаване и отчитане на присъствието на собственика му. Моделът ще се предлага от последното тримесечие с Linux и Windows 10 Pro на цена от 1399 долара.

Източник: Lenovo