Lenovo започва продажбите на първия потребителски смартфон с Tango

Lenovo започва продажбите на първия потребителски смартфон с Tango

След известно забавяне от първоначално обявения старт на продажбите през септември Lenovo обяви, че от днес започва да предлага смартфона Phab2 Pro, който е първият потребителски телефон с технологията Tango. Устройството вече е налично в Щатите на цена от 499 долара, но доставките ще започнат през декември. В началото на декември го очакваме и на българския пазар – надяваме се на цена под 1000 лв. Заедно с това Google обяви, че от днес в Play Store ще са налични над 35 нови приложения за Tango.

Те ще могат да се възползват от допълнителните сензори и камери на устройството, които му позволяват да вижда света около себе си, да създава карта на околността и да определя позицията си с висока прецизност. Както вече писахме Tango започна съществуването си в отдела за специални проекти на Google под името Project Tango и дори намери място в две устройства за разработчици – смартфон и таблет. По-късно Lenovo получи възможност да създаде първото потребителско устройство с разработката, което дължи на придобиването от Google на мобилния бизнес на Motorola.

Покрай засиления интерес към добавената реалност от страна на Microsoft и коментарите на Тим Кук, че за Apple това е технологията с по-голям потенциал, Phab2 Pro може да спечели много фенове, но успехът му ще зависи от наличните приложения. Междувременно Google разширява партньорската си база и през следващата година би трябвало да видим Tango в повече смартфони на различни цени и с различни форми, което е плюс, защото за мнозина 6,4-инчовия дисплей на Phab2 Pro може да се окаже прекалено голям.

Източник: Engadget