LG е новият собственик на webOS

LG е новият собственик на webOS
Последните новини около webOS бяха, че HP наема 50 души, които да работят по платформата, което несъмнено не звучеше, че планират да я продават. Последните слухове, че се канят да продават webOS, пък бяха от края на миналата година и вече ги бяхме позабравили. Затова новината, че LG са новият собственик на webOS, доста ни изненадва, макар и, от друга страна, да е логичен ход от страна на HP. Корейската компания обаче няма да използва старата платформа на Palm за телефони, а за модерните напоследък смарт телевизори. Сделката между двете компании включва изходния код на webOS, прилежащата към него документация, инженерите, които работят в момента по платформата, както и всички, свързани с webOS сайтове. Заедно с покупката на webOS LG получават и патентите, които HP са получили с покупката на Palm. Засега цената на сделката остава неизвестна.

  • [Quote]Най-после закопаха окончателно и тази платфорma[/Quote] HP я закопаха още преди година, а беше чудесна платформа. Жена ми още си ползва нейното Pre 2.
    strk
  • Дано размислят.
    Toneta
  • Най-после закопаха окончателно и тази платфорma " Корейската компания обаче няма да използва старата платформа на Palm за телефони, а за модерните напоследък смарт телевизори."
    mkpetrov