Sony Xperia Tablet Z ще се продава от второто тримесечие

Sony Xperia Tablet Z ще се продава от второто тримесечие
В първия ден на мобилния конгрес Sony Mobile обяви, че през второто тримесечие ще пусне в продажба таблета Xperia Tablet Z, който е сред най-тънките 10'' таблети на пазара. Освен това компанията обяви, че смартфонът Xperia Z вече се предлага в магазините в целия свят. Xperia Tablet Z разчита на висококачествени материали за изработката на корпуса и отново разполага с OmniBalance дизайн като Xperia Z.

Тежи 495 грама и е с дебелина едва 6,9 мм. Наличен в черно и бяло, както и в LTE и Wi-Fi версии и е първият таблет, който работи с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Отново е сертифициран по стандартите IP55 и IP57, които му осигуряват защита от вода и прах. Xperia Tablet Z ще бъде пуснат на пазара с операционна система Android 4.1 и по-късно ще получи ъпгрейд до 4.2.

Сред ключовите характеристики на Xperia Tablet Z са 10.1" WUXGA (1920x1200) дисплей с Mobile BRAVIA Engine 2, аудиосистема S-Force Front Surround 3D, 2GB RAM памет, NFC, 8 MP задна камера с Exmor R for mobile и Superior Auto и 2MP HD предна камера.

  • Non-removable Li-Po 6000 mAh battery Според мен си е добра. Определено таблета не е за изпускане.
    vYv