LG G7 може да има допълнителен бутон за виртуален асистент

LG G7 може да има допълнителен бутон за виртуален асистент

За първи път видяхме LG G7 още през февруари, когато устройството беше показано на партньори на корейската компания по време на мобилния конгрес. До официалната му премиера обаче все още има време и според последните слухове тя ще се състои в края на април или в началото на май. Докато я чакаме, от сайта TechRadar споделят още малко информация за телефона, който ще се продава като G7 ThinQ, и ни показват снимки на негова тестова версия, чийто реален дизайн е скрит под маскировъчен калъф.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Според информацията устройството вече се тества от американски оператори и носи продуктов номер LG-G710TM. Кадрите потвърждават името на телефона и наличието на дисплей с изрязана горна част, а освен това разкриват, че върху едната страна ще бъде добавен допълнителен хардуерен бутон, който вероятно ще служи за активиране на виртуален асистент с изкуствен интелект. По отношение на характеристиките очакваме чипсет Snapdragon 845, 4GB RAM, 64GB вградена памет и 6.1” LCD дисплей, който ще е изработен по нова технология.

Източник: TechRadar

 • [Quote]Много глупости изписахте в тази тема.[/Quote] Така е. [Quote]Понеже омаломажаваш приноса на LG Prada[/Quote] Ти си неспасяем случай. Какъв точно е този принос на Prada? [Quote]Истинския им пробив е с 3GS[/Quote] 3GS си беше просто еволюция, телефон с по-добър процесор и по-добра камер. Но да, тук вече стана по-завършен като функционалност телефон. [Quote]Всички ги последваха в сензорните дисплеи и мулти-тъча, донякъде и интерфейса. [/Quote] Най-накрая се разбрахме за това. И да, това преобърна пазара. [Quote]Но колко неща взеха Епъл от другите? Целия сегашен айфон е заемки от другите![/Quote] Абсолютно е така, както Андроид взе основната идея за интерфейса от Епъл, така после Епъл копира страшно много неща от Андроид.
  board
 • Наистина не съм видял коментара ти. Брей веднъж да сме на напълно еднакво мнение ;)
  board
 • Абе и аз това казах, ама той реши просто да копира предното съобщение май? :D
  muamamu1
 • Не е точно такова положението. Аналогията е по-скоро все едно Apple и Qualcomm издават списания, но ползват печатницата на Самсунг, за да ги печатат с виско качество. Тоест, въпреки че крайния продукт излиза от завода на Самсунг, съдържанието в "списанието" е дело на самите компании, които го поръчват.
  board
 • Ми в случая взаимстват идеи от себе си, от нещо което те самите произвеждат. Както и произвеждат Snapdragon процесорите 835 и 845.
  stankovraca
 • Това е като да кажеш, че авторът на една книга е фирмата, която я печата. ;)
  muamamu1
 • Ми в случая взаимстват идеи от себе си, от нещо което те самите произвеждат. Както и произвеждат Snapdragon процесорите 835 и 845.
  stankovraca
 • [Quote]Предполагам, че и Samsung мислят така, защото големите ядра в новия им процесор взимстват идеи от Apple-ския дизайн.[/Quote] И как тогава не си сгъласен с абослютно същото нещо, което казах аз?
  muamamu1
 • Мисля, че е нормално, след като доставят процесори за Епъл, ако са преценили че някаква технология е по - добра, да я приложат. В това няма нищо лошо, Епъл от години плагиатстват идеи и ги прилагат в техните устройства, дори и прослувутия ноч се появи първо в друг телефон.
  stankovraca
 • AMD също вече нямат свои заводи, имай го предвид. ;)
  muamamu1
 • [Quote]А надявам се знаеш, че Apple си правят сами чипсетите и са доста пред конкуренцията?[/Quote] [Quote]Предполагам, че и Samsung мислят така, защото големите ядра в новия им процесор взимстват идеи от Apple-ския дизайн.[/Quote] не съм съвсем съгласен От години,samsung доставят процесорите, дисплейте и сигурно половината други части за Ябълките.
  stankovraca
 • Приятелю, не знам колко си годишен, но нещо ти се бърка миналото... истината е, че Ериксон беше иноватора, а Нокия крадеца. Спомни си как изглеждаше менюто на 3310 и как след появата на иконите в Ериксоните. Спомни си P800 - първият използваем смартфон, далеч от тухлите Communicator-и на Нокия. Спомни си кой пръв пусна цветен дисплей, камера, блутуут, полифонични мелодии, писалка, мемори карти... Тоя N70 е година след като вече имаше P910... какво говориме въобще
  arakchiev
 • Абсолютно. Имах IPAQ и го смятах за много удобен. Колега от Македония донесе първия айфон - беше в пъти по-удобен - всичко ставаше толкова лесно и бързо. Но цената беше четирицифрена. След малко над година колежка донесе HTC Tattoo. Беше дори по-удобен от първия айфон и сумата беше 3 цифрена. Вярно, блутут се разбираше само с други андроиди, а такива още нямаше много, но на неговия фон, Windows mobile-ът в ръката ми стоеше все по-нелепо... Е, китайците пуснаха за $100 нещо, което наричаха таблет, то си мислеше, че е телефон, но реално беше фоторамка, което окончателно показа, че процесорите на Via няма да ги бъде, но почакахме още малко и вече имаше новия удобен интерфейс на нормални цени. Това беше краят на Symbian и Windows mobile.
  tzincbg
 • [Quote]Напротив, дадох ти много аргументи : телефон, който е в основата на съвременния дизайн, после ти написах какво са можели да правят телефоните преди първия Айфон. За каква революция става дума тогава?[/Quote] С теб нещо изобщо не се разбираме. Ще се опитам за последен път. Епъл на първо място е софтуерна компания и революцията беше в софтуера, а не в хардуера. Айфона показа на света, как трябва да работи една тъч базирана операционна система за да е удобна на потребителя. Това беше задача с която нито Windows Mobile, нито тъч базирания Symbian UIQ се справи, за това и не тъч нокиите имаха тотална доминация на пазара. И тук не става въпрос, че айфона е предлагал много функции, напротив всяка Нокия имаше в пъти повече. Айфона си беше един ограничен телефон, но нещата които прелагаше бяха много добре изпипани в детайли. От най-елементарното плъзгане на пръста в галерията за смяна снимките, разширяване пръстите или двойно почукване за зумване, общ поглед на тъмбнейли които с плъзгана на пръста преглеждаш. Скролването нявсякъде не се прави с пъзгач отстрани, както при останалите, а с просто плъзгане на пръста, а движението не спира в момента в който отлепиш пръста от дисплея, а кинетично забавя спрямо движението което е направено. СМС-ите не са индивидулна съобщения, а групирани на чат балони. По виртуалната клавиатура е удоволствие да се пише. Браузането беше изнесено на напълно ново ниво. Интерфейса реагираше мигновено на всяко движение...и т.н. безкрай дреболии които променят целия експириънс. Някой ще си каже, нищо особено, тези неща всеки телефон ги има. И да, днес е така, но преди 10 години не беше. И точно вариант на този интерфейс ползваме буквално на всеки смартфон сега, а не този на Prada.
  board
 • [Quote]А за LG Prada, какво да кажа повече?  Всички му отдават заслуженото[/Quote] Всички му отдавали заслуженото, стига де човек. Аз освен теб друг не виждам. Мани другото, ама един аргумент не даде в цялата тема, защо смяташ този телефон е толкова важен за развитието на индустрията. Примерно ти защо не си го взел, като толкова те е кефил? Май просто не харесваш айфоните и носиш от пет кладенеце вода...
  board
 • [Quote]Според кого? Според Епъл и Geekbench ли?[/Quote] Предполагам, че и Samsung мислят така, защото големите ядра в новия им процесор взимстват идеи от Apple-ския дизайн.
  muamamu1
 • [Quote]По тази логика, коя от частите е на Епъл? Никоя![/Quote] А надявам се знаеш, че Apple си правят сами чипсетите и са доста пред конкуренцията?
  gbuyuliev
 • В някоя паралелна вселена LG може наистина да са били конкурент в смартфон индустрията, но не и в тази. В началото на G серията си даваха малко зор на Samsung, но това не бе за много дълго. Още помня своят Nokia 5800 - да, излезе година след Prada-та, но беше в пъти по-качествен телефон. И тогава все още Symbian далеч не беше за подценяване. А няколко месеца след Prada-та, която още тогава си беше все толкова нерелевантна, iPhone окончателно уби всякаква своя конкуренция докато години по-късно Android, и в частност най-вече Samsung, не успяха да започнат да се противопоставят. Истината е, че всички тези марки, които изброи бяха "съсипани" от Nokia и Symbian много преди да се появи какъвто и да било iPhone. Особено пък марки като Ericsson, които не съществуват самостоятелно от 6 години преди това. Говориш пълни глупости. Колкото до самата тема - ако "официалните" рендери на G7, които обикалят интернет пространството от няколко дни са истина, то това със сигурност ще е финалния пирон в ковчега за тази компания. Телефона не само има ноч, но над ноча има и панел. Тази година notch trend-а позволи много добре да се отсеят идиотите в индустрията, но това минава всякакви граници.
  gbuyuliev
 • [Quote]Абе аз реална многозадачност имах през далечната 2005 година с Нокиа 7610, ама айде да не се сещаме, че тогава Айфона е бил в едни други измерения. [/Quote] Липсата на многозадачността си беше умишлена, за да не оставят приложенията активни бекграунд процеси, които да точат батерията и забавят телефона, което имаше ефект. Излизайки от дадено приложение то се "замръзяваше" в текущото състояние и после го намираш пак на същото място, което беше удобно. Разбира се винаги си можел да слушаш музика докато браузваш или да водиш face time разговор докато играеш игра. Така че поне аз не съм имал проблеми с това, не знам кое от липсата на многозадачност е било проблем за вас? Но това беше последната грижа, при първото айфонче се сблъсквах с редица други далеч по-елементарни проблеми, от рода на това, че няма начин да си прехвърлиш контактите от SIM картата в телефона или че камерата не снимаше видео. За това и винаги айфоните ми са били jailbreak-нати, за да мога да си свърша каквото искам с нелегален софтуер.
  board
 • [Quote]Знаеш ли защо google са добавили в Андроид управление на сензорни дисплеи? За да бъде конкурент на...LG Prada![/Quote] Абе знаех си аз, че не те е пуснало първоаприлското настроение. Ще ми обясниш ли какво толкова намираш в това недоразумение, че чак заради него и Андроида се е променил? Нали си даваш сметка, че Prada дори не е смартфон, че няма един нормален браузър, че няма една нормална виртуална клавиатура, че дори и wi-fi няма... какъв фактор може да е това нещо и защо някой ще се съобразява с него? То и айфона не беше смартфон в самото начало, но пак идваше с вграден страхотен браузър, youtube плеар, гъгъл малс... А след като се появи App Store-a просто избухнаха софтуерно. И да сравняваш двата телефона е просто смeшно. [Quote]Или смяташ, че всичко онова в твоя клип нямаше да се случи без Епъл? [/Quote] Еми едва ли някой знае как щеше да изглежда мобилната индустрия без айфона. Със сигурност тъч телефоните нямаха голяма популярност по онова време. Нокиа беше правила проучване сред потребителите, от които 90% не искали тъч телефони. Първите прототипи на Андроид телефони също бяха подобни на блекберитата с малки дисплеи и хардуерни клавиатури... Какво щеше да е положението и с приложенията за мобилните телефони, ако Епъл не беше развъртяла мулти милиардния бизнес с приложения в App Store... Така де, само може да гадеем. Според някои всички щяхме да ползваме Прада телефони в момента ;)
  board