LG G7 ThinQ ще има специален бутон за Google Assistant

LG G7 ThinQ ще има специален бутон за Google Assistant

Следващият флагман на LG, който очакваме да бъде представен на 2 май в Ню Йорк, ще разполага със специален хардуерен бутон за активиране на Google Assistant. Това става ясно от източници на CNET, които посочват, че така G7 ThinQ, който ще има и изрязан дисплей, ще стане първият смартфон с подобна бърза връзка с виртуалния асистент на Google. Бутонът ще бъде поставен върху лявата страна на телефона и няма да може да бъде препрограмиран, а върху дясната ще се намира бутон за включване. Сензорът за отпечатъци отново ще бъде върху задния панел.

Решението на LG е свързано със стратегията на компанията за въвеждане в продуктите й на повече функции с изкуствен интелект и следва премиерата на модела V30S ThinQ, чиято камера може да разпознава сцени и обекти. Устройството ще включва и създадени за него гласови команди за управление на различни телефонни функции. Припомняме, че флагманите на Samsung също имат хардуерен бутон за достъп до виртуален асистент, но той е собствена разработка на компанията. LG спешно има нужда от успешен флагмански смартфон и предстои да разберем дали това ще бъде G7 ThinQ.

Източник: CNET

 • Много умно. Като в детската градина.
  muamamu1
 • За какви тъпотии слагат бутони, вместо например за камерата. Дори и да работи това нещо не се сещам за ситуация при която да си говоря с телефона. Тия асистенти са толкова безсмислени колкото чиповете за AI, с които се опитват да предвидят какво приложение ще стартираш и да го зареди предварително. Е ако не познае и напълни паметта с ненужни неща? Ама нали трябва да оправдават вдигането на цените всяка година....
  azcv
 • Ми същотото като мненията преди моето.
  PoceH_BS
 • Не. И какво от това?
  muamamu1
 • Глупавата Сири да не би да струва нещо повече? (woo)
  PoceH_BS
 • Ааа... струва, струва...- минус 5 пари.
  A4i