Huawei вече работи по Android P за Mate 10 Pro

Huawei вече работи по Android P за Mate 10 Pro

Huawei вече тества Android P на своя фаблет Mate 10 Pro. Това стана ясно, след като разработчици от XDA Developers успяха да се сдобият с версия на софтуера и да я инсталират в своя бройка от телефона. Операцията изобщо не е била лесна, защото тестовият фърмуер е бил за китайската версия на Mate 10 Pro и съответно преди инсталацията е било необходимо телефонът да бъде ребрандиран.

Към момента новостите са относително малко, но това е логично с оглед на ранния етап, на който се намира разработката на Android P. В същото време много функционалности от P така или иначе вече са налични в интерфейса EMUI, а други са премахнати нарочно от Huawei или още не са имплементирани. Към момента софтуера на китайците не съдържа очакваните промени в интерфейс на Android P, но това едва ли ще се промени, защото Huawei развива дизайна на EMUI независимо.

Към момента EMUI в тестовата версия е с номер 8.2, но вероятно финалният вариант ще е 9.0 с оглед на това, че от миналата година Huawei използва номерацията на Google и за своя софтуер. Друга любопитна подробност е, че вариантът на Android P за Mate 10 Pro е по-нова версия от публично достъпния Developer Preview 1, защото в него са налични допълнителни опции за разработчици, които не са включени в публичната версия, но вече бяха анонсирани от страна на Google.

Източник: XDA Developers