LG иска да е лидер при OLED и Ultra HD телевизорите

LG иска да е лидер при OLED и Ultra HD телевизорите
Новоназначеният президент на LG Electronics Home Entertainment Company Ха Хюн-хой планира да промени динамикатa на телевизионния пазар, инвестирайки в OLED TV технологии и производство. Заедно с това иска компанията да увеличи предложенията в сферата на Ultra HD TV и Smart TV сегмента.

LG има сериозен опит при OLED телевизорите и вече предлага плосък, извит и дори гъвкав телевизор, какъвто има и конкурентът Samsung. Извивката на екрана може да бъде променена само с натискането на бутон от дистанционното за оптимално представяне на изображението спрямо зрителния ъгъл, обстановката, броя зрители и разстоянието им от екрана. Компанията има 55" извит OLED, който се допълва с два нови продукта с диагонал 65 и 77 инча с Ultra HD резолюция.

При Ultra HD моделите са налични устройства с диагонал на екрана от 49 инча до 105 инча, като се появяват и все повече достъпни във финансово отношение модели. LG има и стратегически партньорства с местни и международни телевизионни и кабелни оператори, които да доставят 4K съдържание. На световно ниво компанията сътрудничи с компании като Netflix и Youtube.

Новост тази година е и новата телевизионна платформа, която е базирана на webOS. При нея се акцентира върху лекотата на конфигуриране и употреба на телевизорите, връзката им с други устройства и лесното откриване на съдържание. Компанията вече заяви, че платформата ще се използва в 70% от тазгодишните й умни телевизори.


Втора употреба с гаранция