LG Nexus 4 ще струва само 399 долара?

LG Nexus 4 ще струва само 399 долара?
Днес не сме писали за очаквания следващ телефон от серията Nexus и сме готови веднага да поправим пропуска. Този път с информация за цената, на която ще се продава смартфонът. Тя идва от сайта Bytenow.net и до голяма степен оправдава някои технически характеристики на телефона, които ни учудиха. Анонимен източник на сайта потвърждава, че следващият Nexus ще е дело на LG и ще разполага с четириядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1.5GHz, 2GB RAM, едва 8GB вградена памет и 4,7" дисплей, описван като сравним с този на HTC One X, който е сред най-добрите мобилни дисплеи, които сме виждали. По отношение на корпуса е възможно задният панел да е изработен от стъкло или от специална закалена пластмаса. Сайтът пише, че има 60% вероятност името на смартфона да е Nexus 4 и 40% да бъде Optimus Nexus.

По-интересна е информацията за цената, която оправдава липсата на LTE възможности и вградената памет от 8GB без опция за добавяне на допълнителна. Източникът на сайта споделя, че Nexus 4 ще бъде представен на 29 октомври, а продажбите му ще започнат почти веднага след това на цена от 399 долара през Google Play Store.

http://bytenow.net/2012/10/11/lg-nexus-october-29th/

 • 100% тук цените ще са в евро, но според мен въпросът е по-скоро кога ще пристигне, защото нексусите нещо не пристигат много бързо при операторите.
  board
 • В Европа ще дойде със същата цена, само че в евро.
  asenna5
 • В България много неща се водят по един начин, ама има и друг :D Но да видим дали наистина ще са такива цените. А и ако е 400$ за 8GB , то сигурно ще е 450$ за 16GB, 500$ за 32GB.
  board
 • Над един се води за контрабанда. :)
  makeno
 • То и 800лв. несубсидирана цена, звучи повече от добре за подобен хардуер. А виж ако е повече, просто познатите връщащи се от щатите по празниците ще пълнят по един куфар с нексуси :D
  board
 • [Quote]А за 400$ предпочитам да си купя S3 mini Майтапа на страна, ако Гугъл наложат ценови натиск при телефоните както сега се случва при таблетите, ще стане много интересно [/Quote] Малка корекция :) Amazon наложиха ценовия натиск при таблетите, Google го довършиха :) Но да, прав си... очаквам изненади от Nexus серията :) (beer)
  Crazy Heart
 • Или към 399 евро при нас, може и едно ддс да му врътнат + малко мито :|
  AntonV70