LG Optimus 4X HD вече официално в България

LG Optimus 4X HD вече официално в България
LG обяви, че първият четириядрен смартфон на компанията - Optimus 4X HD, вече е достъпен на българския пазар.
Смартфонът е снабден с четириядрения мобилен процесор NVIDIA 4-PLUS-1 Tegra 3, който автоматично активира всичките четири ядра, когато е необходима максимална процесорна мощ. В случаите, в които не е нужна голяма производителност, като например слушане на музика или престой в stand-by режим, се използва допълнително, пето ядро, предназначено да пести батерията. Потребителите ще могат да свалят и допълнително приложение, чрез което ръчно да включват и изключват всяко едно от четирите ядра на смартфона. Приложението се казва Eco-Mode и ще бъде налично след софтуерен ъпдейт.

Optimus 4X HD разполага с 4,7" True HD IPS дисплей, който е с резолюция от 1280 x 720 пиксела, а високата пикселна гъстота от 313 ppi, както и панелът Stripe RGB IPS допринасят за допълнителната рязкост на изображението и осигуряват по-голяма четимост на текстовете. Устройството включва и батерия с висок капацитет от 2150 mAh. Тя използва нова технология (SiO+) за направата на анода на батерията, което допълнително увеличава капацитета, без това да се отразява на тънкия профил на модела.

Смартфонът идва с нов потребителски интерфейс - Optimus UI 3.0, който е по-олекотен и изчистен спрямо предшествениците му и разполага с функцията QuickMemo, даваща възможност на потребителите да пишат кратки бележки върху всеки документ или снимка на екрана, без да е необходимо да отварят отделно приложение. На свой ред Media Plex комбинира набор от функции за подобряване на възпроизвеждането на видео и изображения. Например Fingertip Seek позволява на потребителите да преглеждат различните части на видеоклипа, докато превъртат в него, a Live Zooming осигурява опция за увеличаване на определена част от гледаното видео. Има и опция за възпроизвеждане на видеото с променлива скорост. Media Plex включва още функцията Time Catch Shot, с помощта на която потребителите могат да направят серия от снимки с камерата и след това да изберат коя от всички да запазят и споделят.

 • Цената не я гледай в момента, нашите търговци-печалбари както винаги се опитват да печелят нечестно. Телефона струва около 920 лв. в немския амазон, към 940 лв. е в Полша. Очаква се при нас с план на 5 лв. такса от мобилен оператор да излезе към 700-720 лв. Но ако LGgirl Стефани ми го донесе лично в нас, съм готов да го платя на каквото цена тя каже (woo)
  milen888
 • (yes)(yes) Тая Стефани има такова излъчване,че може да продаде хладилник на ескимос:D:D А тела е супер като характеристики и дизайн,но цената е доста висока(освен ако не ми го продаде лично LGgirl-Стефани;) )
  rado243
 • Мацката е страшна, така е :) Търси в Youtube LGgirl има още горещи клипове (woo) Стефани се казва, супер сладурче :) [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NXIIowLxLa8&feature=relmfu[/Youtube]
  milen888
 • Не знам за дизайна на тела ама дизайна на мацката от първия клип е страхотен:D:D Сори за ОФа ама не се сдържах:)
  rado243
 • Наистина изглежда добър, но лошото е, че е с форма на правоъгълник, при това със заоблени ръбове...
  Monstter
 • Така е, дизайна е трепач, на страшно много хора им харесва :)
  milen888
 • Много е добър браво на LG, иначе на дизайна ми напомня на ГС2, без хоум бутона. Лично на мен ми харесва повече от One X.:)
  Ванката