LG Optimus G идва в Европа през октомври

LG Optimus G идва в Европа през октомври
Почти месец след като ни запозна със смартфона Optimus G, LG реши да му направи нова премиера и да разкрие още за възможностите на устройството. То е с дебелина 8,45 мм и предлага комбинация от четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro (APQ8064) с честота 1,5GHz (осигурява впечатляваща производителност) и модем за достъп до 2G, 3G и LTE мрежи. Включени са още 2GB RAM памет, 4,7" True HD IPS PLUS дисплей с резолюция 1280 x 768 пиксела (320ppi) и технологията Zerogap Touch, намаляваща разстоянието между панела и защитното стъкло. Основната камера разчита на BSI сензор с резолюция 13МР, f/2.4 обектив и LED светкавица, а предната осигурява 1.3MP сензор за видеоразговори. Вградената памет е 32GB и не може да се увеличи чрез карта, а интегрираната батерия, която не подлежи на смяна, е с капацитет 2100 mAh. Сред останалите характеристики на смартфона са NFC, MHL, Wi-Fi и Bluetooth 4.0. Задният панел на телефона е с покритие Crystal Reflection, което отразява светлината по различни начини.

LG залага много и на софтуерните промени в телефона, който ще се продава с Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Сред тях са Qslide за едновременното показване на две различни приложения, Live Zooming за мащабиране до 5 пъти на гледано видео, Dual Screen Dual Play за връзка с телевизор и показване на различно съдържание върху двете устройства, QuickMemo за водене на бележки навсякъде в телефона, Screen Zooming за мащабиране на съдържанието в различни приложения, Application Link за автоматично стартиране на избрани приложения след спиране на будилника сутрин и Icon Personalizer за промяна на иконите на приложенията.

При камерата също има промени, а сред новите й възможности са функцията Smart Shutter, която усеща вибрациите на телефона или движението на обекта на снимане и спрямо тях регулира скоростта на затвора за постигане на най-добър кадър; Time Catch Shot дава възможност за избор на най-добрата снимка от серия; Cheese Shutter позволява снимането чрез гласова команда; Low Light Shot Noise Reduction се грижи за намаляване на цветния шум при снимане при недостатъчна светлина. В зависимост от пазара Optimus G ще се предлага с 13MP или 8MP камера. Продажбите на LG Optimus G започват в Южна Корея през следващата седмица, а в останалата част на света го очакваме през октомври.

  • В арената пише, че има.
    vladovn
  • Отврат, аман от това копиране на порочните практики (Несменяеми батерии, липса на SD). Apple повлякоха крак и след HTC и до известна степен Моторола, очаквано беше и други компании да започнат с номерата.
    mkpetrov
  • И къде я видяхте тази карта,прочетете отново новината!!!Вградената памет е 32GB и не може да се увеличи чрез карта!!
    stoks