LG Optimus L9 предлага двуядрен процесор и 4,7" дисплей

LG Optimus L9 предлага двуядрен процесор и 4,7
L-серията от смартфони на LG се увеличи с още един представител, след като компанията представи модела Optimus L9. Устройството веднага застава начело в нея и техническите му характеристики доказват това. Бързата работа се гарантира от двуядрен процесор с честота 1GHz, който е допълнен от 1GB RAM, а освен това е добавена и 4GB вградена памет. Налице е 4,7" IPS дисплей с неизвестна засега резолюция, но не е изключено тя да е 800 х 480 пиксела - добавените 5МР основна камера и VGA допълнителна подсказват, че моделът ще е от среден ценови клас, което не ни кара да очакваме резолюция 720р. Батерията е с капацитет 2150 mAh и използва технологията SiO+, позволяваща постигането на по-голям капацитет при по-малки размери.

LG Optimus L9 разчита на Android 4.0, обвит от интерфейса на компанията, а сред специфичните допълнения е приложението Qtranslator, което може да превежда текст от 44 езика, като използва OCR (Optical Character Recognition) технология. Размерите на смартфона са 131,9 x 68,2 x 9,1 мм при тегло 125 гр. Засега не е ясно кога ще започнат продажбите и на каква цена, но се надяваме да научим това в Берлин по време на изложението IFA.

 • Така като гледам - Apple е хвърлила в уникална заблуда доста от нашите сънародници :S
  baggio82
 • Ами не само те произвеждат тези дисплей. Apple макар, че купува голяма част от компонентите си от Samsung не им попречи да ги съдят в дузина държави.
  vladovn
 • Е да ама не!LG правят дисплеите за новият аифон 5!:)
  zoro61
 • По - скоро съдят тези от които могат да вземат повече пари. Едва ли LG може да плати $ 1 млд.
  vladovn
 • Може да са копирали, ама нахапаните съдят само компаниите от които виждат заплаха за ... съществуването си.
  fintaraBG