LG отчита ръст в оперативната печалба за тримесечието

LG отчита ръст в оперативната печалба за тримесечието

Освен Samsung днес данни за финансовите си резултати за първото тримесечие на годината разкри и LG. От тях става ясно, че за периода приходите на компанията са били на стойност 14.73 трилиона вона (12.45 милиарда долара), което е лек спад спрямо същия период на миналата година, но в същото време оперативната печалба се е увеличила с 21.1% до 1.09 трилиона вона (921.47 милиона долара).

Подразделението за домакински уреди и решения за климатизация регистрира почти непроменени на годишна база приходи от 5.42 трилиона вона (4.58 милиарда долара), а оперативната му печалба от 753.5 милиарда вона (636.8 милиона долара) е с 3.6% повече спрямо 2019. Компанията посочва, че в родината й е имало повече продажби, което е компенсирало намалението от пандемията в глобален мащаб.

При продуктите за домашни забавления е отчетена оперативна печалба от 325.8 трилиона вона, което е с 31.7% повече спрямо 2019. Този резултат е свързан с прехвърлянето на компютърните продукти към отдела за бизнес решения, както и с разширяването на предлагането на премиум продукти като например OLED и NanoCell телевизори. На фона на ефектите от пандемията LG коригира пропорцията на своите премиум продукти и разширява онлайн продажбите.

Спираме внимание на представянето на мобилното подразделение, което отчита приходи от 998.6 милиарда вона (843.9 милиона долара). Отново е отчетена оперативна загуба, но тя е свита до 237.8 милиарда вона (200.96 милиона долара) спрямо предходното тримесечие. Продажбите на годишна база са намалели с почти 34%, което компанията отдава на нарушенията в работата на китайските си партньори.

Подразделението за автомобилни компоненти е завършило първото тримесечие с оперативна загуба от 96.8 милиарда вона като резултат от нарушенията в работата на производителите на автомобили в Европа и Северна Америка. В същото време бизнес решенията са отчели 26.3% ръст в оперативната печалба до 212.2 трилиона вона заради засилените продажби на соларни панели и IT продукти като лаптопите LG Gram.

Източник: LG