LG отчита слаби продажби на своите премиум смартфони

LG отчита слаби продажби на своите премиум смартфони

Трудностите на мобилното подразделение на LG са продължили и през второто тримесечие на годината. Това  разкриват финансовите резултати на компанията за периода, които показват, че слабите продажби на премиум моделите на компанията и по-високите цени на компонентите са се отразили на приходите и печалбата. Новините не са добри, защото са свързани с тримесечието, през което на пазара се появи новия модел G6, а именно той трябваше да помогне за вдигането на продажбите на мобилния бизнес. Междувременно компанията се подготвя за премиерата на фаблета V30, което ще бъде след около месец в навечерието на изложението IFA в Берлин. За периода корейската компания е успяла да достави 13,3 милиона смартфона, което е с 4% по-малко на годишна база.

Мобилното подразделение отчита приходи от 2,7 трилиона вона и оперативна загуба от 132,4 милиарда вона – резултати, които са почти непроменени на годишна база. От друга страна продажбите в Северна Америка са се увеличили с 13% на годишна база, което се отдава на силното представяне на телефоните от масовия сегмент. В Европа е регистрирано увеличение в продажбите от 10% спрямо първото тримесечие. Компанията посочва, че новата серия Q, подобрената версия на G6 (G6+) и представянето на V30 през идните седмици се очаква да имат положително влияние върху финансите на компанията през втората половина на годината. На групово ниво LG отчита 3,9% ръст в приходите до 14,55 трилиона вона и 246% увеличение в нетната печалба до 514,9 милиарда вона.

Източник: LG (1), (1)

 • И още по слаби продажби ще имат, докато заключват телефоните си.
  R420
 • Съгласих се - ma baaad :)
  friki
 • Прочети пак http://www.mobilebulgaria.com/news/40708/21072017g-lg-q8-e-po-malka-versiya-na-v20-s-vodoustojchiv-korpus-i-52-displej Става дума за новата 8-ца, не за 6-цата.
  AVKansazov
 • Q е среден клас 5,5 инча със Snapdragon 435, метален и една задна камера. http://www.androidpolice.com/2017/07/10/lg-announces-q6-q6-q6%CE%B1-first-devices-new-q-family/
  aladin
 • ами не е. Не виждаш ли че след Q има запетая, я прочети изречението с пауза след Q-то.
  feuer34