LG планира обрат в мобилния бизнес

От известно време мобилният бизнес на LG работи на червено, но компанията не се отказва да инвестира в него. През миналата година дори започна да се връща на пазарите, на които беше спряла да продава телефоните си като България например. Плановете й обаче са амбициозни, а от изявление на изпълнителния директор по време на CES става ясно, че целта е мобилното подразделение да започне да генерира печалба до края на 2021 година.

Засега няма повече подробности как точно ще стане това, но корейците вероятно са набелязали необходимите мерки. Според Куон Бонг-сьок LG е в състояние да върне към печалба мобилното подразделение, като разшири неговото портфолио и постоянно пуска нови модели, които включват атрактивни възможности, за да спечелят потребителите.

Наскоро компанията заяви, че за последното тримесечие на 2019 очаква оперативна печалба от 98.6 милиарда вона, което обаче е значително по-малко от прогнозите на анализаторите за около 270 милиарда вона. Засега компанията не коментира това драстично разминаване, но се смята, че то е свързано с продължаващите проблеми на мобилното подразделение. С цел подобряване на представянето му през 2019 компанията реши да премести своите производствени линии за телефони от Корея във Виетнам.

Източник: The Korea Times

 • Никога не бих си купил LG и да съм зависим от външна батерия.
  monster789
 • Аз пък още си пазя G4, след основен ремонт в последния месец от гаранцията, де факто е чисто нов и дълбока резерва. 8-)
  Надявам се да напреднат отново в мобилния сектор. Щях да се радвам на някой от V сериите, но развалиха основната камера, като сложиха по-малък сензор...
  Вито
 • В семейството ми имаше/има 3 телефона от LG: G2, V10 и G6 (все телефони от висок клас) - купувани чисто нови от магазина. Първите два умряха в ръцете (на жена ми и в моите) като бяха горе-долу на по 4 години. Сега очаквам същото да се случи и на G6-цата.

  Не знам как с такива продукти ще направят обрат, още повече с фабрики във Виетнам...
  И аз имах/имам LG G3, който умря след 3,5 години употреба, но не мисля че има нещо, което да е за вечно ползване.
  Ванката
 • 4 години според теб е малко за телефон ? Самсунг също се изнесоха във Виетнам и Индия !
  Боби13
 • В семейството ми имаше/има 3 телефона от LG: G2, V10 и G6 (все телефони от висок клас) - купувани чисто нови от магазина. Първите два умряха в ръцете (на жена ми и в моите) като бяха горе-долу на по 4 години. Сега очаквам същото да се случи и на G6-цата. Не знам как с такива продукти ще направят обрат, още повече с фабрики във Виетнам...
  sclera